Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Vyškově slavnostně otevřeli nový zimní stadion

Po roce od začátku demolice starého zimního stadionu ve Vyškově ve čtvrtek město na stejném místě slavnostně otevřelo stadion nový. Zaplatí za něj necelých 138 milionů Kč. Veřejnost si v něm mohla poprvé zabruslit na začátku prosince, už v listopadu si mohli díky povolení k předčasnému užívání stavby vyzkoušet led sportovci. Stadion je nyní zkolaudovaný.

„Chátrající zimní stadion byl řadu let velkým vyškovským otazníkem. Dokázali jsme téma po letech významně posunout dopředu zejména proto, že jsme se na tak zásadním bodu dokázali v radě a zastupitelstvu města shodnout," uvedl starosta města Karel Goldemund (ČSSD).

Na programu slavnostního otevření bylo například vystoupení krasobruslařekz tréninkové skupiny repub likové mistryně Elišky Březinové nebo utkání žáků 4. tříd Vyškov - Blansko. Samotné slavnostní buly ze strany starosty města a koncesionáře Tomáše Halase zatraktivnil brankář HC Komety Brno Marek Čiliak. „Hokej je v Česku řadu let nesmírně populární sport. Zimní stadion do okresního města rozhodně patří," uvedl starosta.

Demoliční práce na starém stadionu ze 70. let minulého století začaly loni v polovině ledna, na konci února po něm zbyly už jen hromady suti. V březnu začala stavba nového, v červnu už dostal obloukovou střechu, na začátku září stavebníci pracovali na zázemí a technologiích. V polovině listopadu se na led poprvé podívali hokejisté, širší veřejnost si poprvé mohla zabruslit na Mikuláše.

Nový stadion se rozkládá zhruba na 4000 metrech čtverečních. Základem stavby je samonosná ocelová konstrukce vysoká 14,5 metru. V prvním podlaží jsou šatny a hygienické zázemí, technické zázemí ledové plochy a restaurace. Ve druhém patře je tribuna a restaurace s výhledem na led. Aktuální otevírací dobu pro veřejnost je vhodné sledovat na webu www.zsvyskov.cz, zájemci zde najdou i plán akcí na stadionu.

Stadion postavila společnost Zimní stadion Vyškov, na základě koncesní smlouvy jej bude i 15 let provozovat. Firma je dceřinou společností firmy H+H Technika, která staví a provozuje stadiony v Česku i v zahraničí. Město za stadion zaplatí téměř 138 milionů Kč. Vyškov částku splatí v šesti etapách, první platba je stanovená na konec roku 2018.

Foto Zimní stadion Vyškov | Zdroj ČTK

Štítky zimní stadion, Vyškov, otevření, Česko, ČSSD, Karel Goldemund, Eliška Březinová, HC Kometa Brno, Marek Čiliak, Zimní stadion (Vyškov), Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově slavnostně otevřeli nový zimní stadion  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.