Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Policisté ve Vyškově zakázali oblíbené dinovláčky. Zooparku chybělo povolení na posledních 300 metrů trasy

Vyškov dočasně přišel o jednu z atrakcí. Oblíbené dinovláčky, které spojují tamní zoopark s dinoparkem, musely nahradit klasické autobusy. Na část trasy totiž podle policie nemají povolení. Nevyjedou tak několik měsíců, řekla ředitelka zooparku Dagmar Nepeřená a policejní mluvčí Petr Vala.

Povolení chybí na posledních 300 metrů trasy

„Naši soupravu zastavil policista, kontroloval všechny doklady, dal dýchnout, vše bylo v pořádku. Následně nám ale sdělil, že neoprávněně používáme část komunikace," uvedla ředitelka.

Podle ní jde o posledních 300 metrů trasy. Dinovláček jede ze zooparku městem asi 3,5 kilometru, zbylých 300 metrů ale jede za město po silnici první třídy směrem na Ivanovice na Hané, kde se stáčí vlevo k dinoparku. Právě na tuto část zooparku podle policie chybí povolení.

Dinovláček nahradily obyčejné autobusy

„Ve středu dopoledne při namátkové silniční kontrole příležitostné autobusové dopravy policisté kontrolovali turistický vláček, který jel po komunikaci první třídy. Kontrolou předložených dokladů bylo zjištěno, že tato jízdní souprava nemá pro užití této komunikace povolení. Dopravní hlídce se ani nezdála obsazenost některých souprav, kdy podle povolení musí být u vláčku nejprve obsazen první vagon a následně až další vozy. Další jízda byla po této silnici zakázána. Zjištěné přestupky řidičů i provozovatele byly oznámeny příslušnému správnímu orgánu," uvedl Vala.

Zoopark tak musel narychlo sehnat autobusy. „Řekli nám, že to máme odstavit a nepoužívat. Čekáme na oficiální vyjádření. Museli jsme hned náhradou sehnat tři autobusy. Přeprava probíhá, ale bohužel jen autobusy," uvedla ředitelka. Zoopark se podle ředitelky nyní bude snažit administrativně zajistit i zbylou část trasy. Potrvá to podle ředitelky ale několik měsíců.

Oblíbené vláčky nevyjedou několik měsíců

„Dinovláčky jezdí 17 let. Tohle je velmi nešťastné," uvedla ředitelka. „Chápeme, že tato nepříjemná situace může od vstupu do dinoparku odradit, žádáme alespoň o pochopení a velice se omlouváme," dodala.

Zoopark je domovem pro asi 750 zvířat. Na malé ploše se otevřel ještě jako Koutek živé přírody v srpnu 1965. V roce 2006 se propojil s dinoparkem, který prezentuje asi 50 částečně pohyblivých soch prehistorických ještěrů. Loni jej i s dinoparkem navštívilo asi 190 000 lidí, meziročně zhruba o 10 000 méně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Dinoparku ZOO Vyškov

Štítky Vyškov, dinopark, dinosauři, zábava, turistika, příroda, zoo, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Pomáhat a chránit- koho? Nějakého idiota co potřebuje otravovat slušný lidi?

Čtvrtek, 15. srpna 2024, 15:01Odpovědět

Tomáš Polášek

no za jistých okolností bus může kam jiní ne, ale nejsem si vědom, že tam někajaká značka omezující vjezd je.

Pondělí, 12. srpna 2024, 18:27Odpovědět

Kurec Miloslav

Povolení snad muselo být vystaveno z místa nástupu - Zoo a místo dojezdu Dinopark a zpět, kdo uváděl povolení v metrech?!!!

Neděle, 11. srpna 2024, 15:54Odpovědět

Lidina Lyda

... nějkaý akční idiot, tolik let to nikdo nevěděl ... kdyby raději kontrolovali alkoholiky a jiné individua co jezdí po silnici 150 a brali jim řidičáky, žadné 3x a dost ... to se stane jenom v ČR ...

Neděle, 11. srpna 2024, 13:11Odpovědět

Tomáš Polášek

taky mne zaráží doba vyřízení povolení, ale i když "vláček" který smí na normální komunikaci a má povolení nesmí jet těch posledních pár metrů...asi ta část od hlavní silnice k parku...jakto že autobus tam může?

Neděle, 11. srpna 2024, 13:09Odpovědět

Viktor Jenerál

To je jednoduché. Vláček je speciální vozidlo. Autobus je běžné motorové vozidlo, tudíž může všude tam, kde to není dopravním značením zakázáno.

Pondělí, 12. srpna 2024, 12:46Odpovědět

Ludvík Franta

17 let to nikomu nevadilo, všechno bylo v pořádku a najednou se někomu něco nezdá ? A další... Jak to že vyřídit povolení bude trvat několik měsíců ? ????????‍♂️Taková administrativní volovinka musí být vyřízena ze dne na den !! Max pár dnů !

Neděle, 11. srpna 2024, 10:25Odpovědět

Zbyšek Zabloudil

Tento počin přesně odpovídá podstatě PČR, škodit a perzekuovat. Připadnou pomoc od ní nečekejte, s negativním přístupem, si buďte jisti.

Neděle, 11. srpna 2024, 07:14Odpovědět

Policisté ve Vyškově zakázali oblíbené dinovláčky. Zooparku chybělo povolení na posledních 300 metrů trasy  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.