Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Problém s parkováním u nemocnice ve Vyškově vyřeší nová parkovací místa

Nová parkovací místa potěší pacienty ve Vyškově. Dlouhodobý problém přeplněného parkoviště u tamní nemocnice vyřeší spolupráce města a Jihomoravského kraje. Memorandum o rozšíření parkování schválilo společně s dotací nejprve krajské zastupitelstvo a následně zastupitelé Vyškova. Stavební práce začnou ještě na podzim, nových parkovacích míst se lidé dočkají na začátku léta v příštím roce.

Přeplněná parkoviště u zdravotnických zařízení trápí většinu měst. „Moc dobře víme, že pacienti v ranních a dopoledních hodinách, kdy funguje většina ambulancí, obtížně hledají volná místa. Memorandum vnímáme jako potvrzení a rozšíření vzájemné spolupráce kraje a města,“ řekl místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Rozšíření parkovacích kapacit u vyškovské nemocnice je rozdělené do dvou částí. Součástí první etapy je stání pro šestadvacet osobních aut, včetně dvou míst pro invalidy. Celá plocha je navržená do zeleného pásu v nemocničním areálu.

Kromě parkovacích míst se také opraví silnice vedoucí k výjezdové základně, vznikne nový samostatný sjezd od budovy zdravotnické záchranné služby a upraví se oplocení areálu. Přibydou i nová výstražná světla pro rychlý výjezd sanitek, což společně s ostatními změnami zajistí jejich bezpečnější jízdu.

Dokončení stavebních úprav je v plánu na začátek léta v příštím roce. „Přispějeme k částečnému zlepšení neutěšené situace návštěvníku nemocnice a polikliniky, kteří zdaleka nepřijíždí jen z Vyškova,“ doplnil Celý. Náklady na stavbu, které si rozdělí město společně s Jihomoravským krajem jakožto zřizovatelem nemocnice, činí necelých 6,7 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Vyškov

Štítky Parkování, Nemocnice Vyškov, Nedostatečná kapacita, JMK, Memorandum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Ficus

U nemocnic to je někdy katastrofa. Co se týče nezájmu a salámové metody je vítězem IKEM v Krči, tam je to neblbější z celýho vesmíru!

Pondělí, 20. listopadu 2023, 22:10Odpovědět

Problém s parkováním u nemocnice ve Vyškově vyřeší nová parkovací místa  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.