Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na hřbitov ve Slavkově se po roce vrátí urny. Dělníci opraví kolumbárium, které zničil kamion

Více než rok trvající čekání je u konce. Na slavkovský hřbitov se vrátí do kolumbária urny zemřelých. Lidé si schránky s ostatky pozůstalých nuceně odnesli loni na jaře, když do zdi pohřebiště naboural kamion. Město nyní připravilo projekt a peníze na rekonstrukci objektu.

K nehodě náklaďáku došlo loni v dubnu. Řidič původně jel vysypával štěrk, ale přitom převrátil návěs, jenž dopadl na zeď hřbitova. Nápor stavba, v níž měli lidé uložené urny, nevydržela. Radnice kvůli události svolala majitele schránek, aby si pro ně přišli. Po roce příprav město oznámilo, že začíná s renovací zdemolované stěny. 

„Protože jsme se rozhodli zeď nakonec opravit v její kompletní délce a ne pouze tam, kde byla poničena, tak jsme čekali téměř rok, než jsme se po schválení projektu a dalších administrativních průtahů dočkali. Věřím však, že zeď, bude na dlouho důstojnou bránou do našeho města," sdělil slavkovský starosta Michal Boudný (PRO Slavkov u Brna)  k projektu, jenž vyjde na 3,5 milionu korun.

Radní slibují, že dělníci opraví zeď v celé délce včetně popraskané omítky do konce léta. „Dekorace v blízkosti stavby, které si lidé neodnesli, přemisťujeme blíže k hrobovým místům. Manipulovali jsme také s urnami z pobořeného kolumbária, pro které si nikdo nepřišel. Uschovali jsme je do skladu v areálu technických služeb. Po renovaci je vrátíme zpět,” řekla Drbně mluvčí Slavkova Veronika Slámová s tím, že po dokončení oprav mají možnost majitelé vrátit urny zpět na původní místo. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Slavkov u Brna

Štítky Slavkov u Brna, Hřbitov, Oprava, Nákladní vůz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hřbitov ve Slavkově se po roce vrátí urny. Dělníci opraví kolumbárium, které zničil kamion  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.