Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtvrt milionů lidi přišlo loni do našeho aquaparku, radují se ve Vyškově a plánují výtah

Úspěšný rok oslavuje koupaliště ve Vyškově. V aquaparku si loni zaplavalo přes čtvrt milionu lidí, což je největší za návštěvnost v posledních třinácti letech. Město si vysoký zájem plavců vysvětluje tím, že areál je pro návštěvníky přívětivější díky pravidelní investicím.

Více než 260 tisíc plavců navštívilo minulý rok vyškovský aquapark. Areál se oklepal z pandemického období, kdy koupaliště zažívalo složitou situaci. Provoz venkovních a krytých bazénů nebyl ale ani v letech s nízkou návštěvností levnou záležitostí.

Jen nezbytné opravy technologií spolknou každoročně vysokou částku peněz. Rekonstrukce venkovních prostor aquaparku v roce 2021 vyšla na padesát sedm milionů korun. Ani vloni radnice na koupališti nešetřila. Proměnou prošly vnitřní bazény, návštěvníci se dočkali nové vířivky a výměny světel nad plaveckými drahami.

Z každoročních investic nejvíc těží místní. Podle kvalifikovaného odhadu slouží areál z osmdesáti procent návštěvníkům z Vyškova a blízkého okolí,“ vysvětlil místostarosta města Roman Celý (KDU-ČSL).

Vedení areálu upozorňuje, že koupaliště musí udržovat, i když lidé nepřijdou. V letošním roce čeká bazén postupná obměna vzduchotechniky a výměna výtahu. „Léto a počasí nedokážeme ovlivnit. Na lidi často hodně působí předpovědi počasí z médií a od nich se zájem odvíjí. Loňské vysoké číslo ale tvoří zejména návštěvnost krytého bazénu, konkrétně šlo o 222 tisíc lidí,“ řekl Jaroslav Hastík, ředitele Správy majetku města Vyškova, pod kterou aquapark spadá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky bazén, Vyškov, návštěvnost, aquapark, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrt milionů lidi přišlo loni do našeho aquaparku, radují se ve Vyškově a plánují výtah  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.