Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič s alkoholovým dechem chtěl po nehodě v protisměru ujet. Sebrali mu klíče

Katastrofě zabránila podle policistů rychlá reakce řidiče, který projížděl Vyškovskem. V poslední vteřině se dokázal vyhnout protijedoucímu autu, které mířilo přímo na jeho vůz. Po nehodě navíc musel provinilému šoférovi s alkoholovým dechem sebrat klíče. Od nehody se totiž chystal ujet.

Incident s protijedoucím vozem se odehrál poblíž Slavkova u Brna. Slovenský řidič minivanu strhl při jízdě na poslední chvíli volant, čímž dokázal zabránit čelnímu nárazu. Auta se na silnici střetla čátečně a neřízenou škodovku zastavila až silniční svodidla. Při karambolu se sice nikdo nezranil, jak je ale slyšet z policejních záznamů, šofér protijedoucího auta se po nehodě chystal odjet. Klíče od vozu mu musel sebrat řidič nabořeného minivanu.

„Když pak došlo na dechovou zkoušku, evidentnímu viníkovi na zdárné provedení nestačilo ani několik za sebou opakujících se pokusů. Jestli tedy jednapadesátiletý muž skutečně za volant usedl pod vlivem alkoholu, vyšetřujícím dopravním policistům nakonec prozradí až nařízené krevní odběry," uvedl policejní mluvčí Petr Vala s tím, že by v tom případě hrozily řidiči až tři roky za mřížemi.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, doprava, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič s alkoholovým dechem chtěl po nehodě v protisměru ujet. Sebrali mu klíče  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.