Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Vyškově opravili předválečné hřiště. Bude i kluziště, slibují

Předválečné sokolské sportoviště ve Vyškově dostalo nový kabát. Zrekonstruovaný areál za necelých čtyřiačtyřicet milionů korun poslouží zejména žákům Základní školy Tyršova. Děti využijí ovál s hřištěm pro kolektivní sporty. Radnice slibuje i vybudování lední plochy.

Dřívější centrum sportovců, které opřádá dlouhá historie, ve Vyškově roky uvadalo a leželo ladem. O opravě sokolského hřiště se ve městě mluvilo dlouho, akci ale odstartoval až odkup areálu od Tělocvičné jednoty Sokol Vyškov. Do rukou radnice se místo dostalo za cenu 5,5 milionu korun v roce 2020. 

Částečně škvárový prostor byl v zanedbaném stavu a nesplňoval současné požadavky. V areálu proto odstartovaly dělnické práce a přibyl prodloužený ovál z červeného vodopropustného povrchu, který měří dvě stě metrů. Sportovci využijí doskočiště pro skok daleký i místo pro hraní fotbalu, házené a dalších kolektivních sportů, jež se nachází uvnitř oválu.


Podoba sokolského sportoviště před opravou

Původně bylo v plánu vybudovat v blízkosti základní školy také lední plochu, nápad se ale odsunul a menšího kluziště se lidé dočkají až v následujících letech. Už nyní je na led sportoviště připraveno. Podložím vede plastové potrubí, kterým se bude plocha ochlazovat. „V dané otázce jsme nechali provést nezbytné stavební přípravy, nicméně ta důležitá doprovodná chladicí zařízení by představovala samostatnou investici v další etapě. Nelze poté očekávat kluziště o parametrech zimních stadionů, ale svou kvalitu a zejména atmosféru by mělo," řekl vyškovský starosta Karel Jurka (ODS).

Ve Vyškově letos zrekonstruují předválečné sokolské sportoviště

Vyškov se připravuje na dlouho očekávanou rekonstrukci roky uvadajícího Sokolského hřiště. Místo, které opřádá více než stoletá historie, dostane nový běžecký ovál s multifunkčním sportovištěm i tribunu pro diváky. Ve hře je také vybudování lední...

Za investici zaplatilo město necelých čtyřiačtyřicet milionů korun. Společně s novým vzhledem dostal areál také nový název. „Radní města projednali a schválili pojmenování hřiště na Sportovní areál Jaromíra Kremličky. Legendě vyškovské atletiky a vášnivému propagátorovi sokolských ideálů zastupitelstvo města v roce 2006 udělilo čestné občanství," řekl mluvčí vyškovské radnice Michal Kočí.

Při letních opravách zmizela ohradní zeď u parkoviště kina Sokolský dům i nevyužívaná betonová konstrukce u cyklostezky. Areál má nové oplocení, osvětlení i zelené plochy se stromy. „Zázemí pak tvoří stavební buňky s předsazenou fasádou z perforovaných plechů, které Vyškované znají z okolí hřiště pro pétanque u zimního stadionu. V buňkách sportovci najdou zázemí v podobě šaten či toalet,“ řekl starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov, Jana Kroneislová

Štítky rekonstrukce, sport, hřiště, sokol, Vyškov, ovál, sportoviště, oprava, Česká obec sokolská, Karel Jurka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově opravili předválečné hřiště. Bude i kluziště, slibují  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.