Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Vyškově se vrhli do oprav městských bytů pro seniory

Vyměnit staré rozvody, odpad nebo elektroinstalaci v městských bytech se rozhodli ve Vyškově. Obec má ve vlastnictví standardní byty i jednotky určené pro seniory a zdravotně postižené. Kompletní opravy se ještě letos dotknou dvaceti bytů.

Cílem rekonstrukcí, které odstartovala vyškovská radnice, je zvýšení komfortu nájemníků městských bytů a především odstranění starých umakartových jader. Do oprav se zatím město vrhlo u volných bytů, které si drží v ulici Polní. V místě se nachází bytové jednotky určené pro seniory. „Tím, že v nich nebydlí nájemníci, je to samozřejmě snazší. Letos bychom rádi zrekonstruovali na dvě desítky městských bytů,“ vysvětlil místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Rekonstrukce jednoho bytu má trvat tři až čtyři týdny, rozsah prací, které nelze provádět za přítomnosti nájemníků, ale závisí na jednotlivých lokalitách. Po čtyřech bytech na Polní, které podstoupí výměnu jader, rozvodů vody, odpadu a opravu elektroinstalace za více než 1,2 milionu korun, přijde na řadu dalších šest bytů z téže budovy. Poté se město dá do renovace další desítky městských jednotek v domě v Puškinově ulici.

Vyškov do bytového hospodářství investuje pravidelně. „Letos je tak v plánu mimo jiné čištění ventilačního potrubí v obou domech s pečovatelskou službou v Tyršově a Polní ulici, na druhé z adres se počítá i s opravou střechy," informoval mluvčí města Vyškov Michal Kočí.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky oprava, rekonstrukce, městské byty, Vyškov, Roman Celý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově se vrhli do oprav městských bytů pro seniory  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.