Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve Vyškově letos zrekonstruují předválečné sokolské sportoviště

Vyškov se připravuje na dlouho očekávanou rekonstrukci roky uvadajícího Sokolského hřiště. Místo, které opřádá více než stoletá historie, dostane nový běžecký ovál s multifunkčním sportovištěm i tribunu pro diváky. Ve hře je také vybudování lední plochy.

Částečně škvárový areál vyškovského sportoviště podstoupí v letošním roce řadu změn. Plánům předcházel odkup hříště, jež bylo dlouhé roky zanedbáváno, od Tělocvičné jednoty Sokol Vyškov za více než 5,5 milionu korun. Do rukou města se místo dostalo roku 2020. Nyní jej čeká celková modernizace, a to z technického, funkčního i estetického směru.

Prostorově ani dispozičně ale podle vedení města k zásadním změnám nedojde. „Dispoziční úpravu představuje prodloužení atletického běžeckého oválu o třech drahách na dvě stě metrů v souladu se současnými požadavky. Lajnování drah bude myslet na nejrůznější běžecké disciplíny,“ řekl vyškovský starosta Karel Jurka (ODS).

Součástí změn bude nová rovinka s doskočištěm i tribuna pro diváky. Uvnitř běžeckého oválu pak vzniknou dvě multifunkční hřiště pro futsal, volejbal, florbal či házenou. Kompletně nahrazeno má být oplocení, zmizí ohradní zeď u parkoviště kina či betonová konstrukce u cyklostezky. Ovál v novém kabátě by měli zájemci využívat už letos.


Vizualizace areálu

„Jde o velké množství přilehlých investic, nejrůznější konstrukce tvořící zázemí, množství podzemního vedení, přeložek inženýrských sítí, přesunů hmot a podobně. Dlouho nepamatuji investiční akci, nad kterou bychom tak intenzivně seděli. Určitě proto děkuji kolegyni a kolegům z vedení města,“ ujasnil Jurka.

Původně bylo v plánu vybudovat v areálu lední plochu, ani od tohoto nápadu zatím radnice neustupuje. K realizaci menšího kluziště ale pravděpodobně dojde až v nísledujících letech.

Vedení radnice původně doufalo v získání mimorozpočtových peněz z Národní sportovní agentury. Dotace je ovšem pro vyškovský záměr nedostupná, a peníze tak poputují přímo z kasy města. Celkové náklady jsou ve výši téměř dvaačtyřiceti milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky rekonstrukce, sportoviště, oprava, sokol, Vyškov, ovál, radnice, Karel Jurka, ODS, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově letos zrekonstruují předválečné sokolské sportoviště  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.