Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Vyškovské nádraží propojí s centrem města nová stezka, kterou využijí i cyklisté

Ve Vyškově vypukla očekávaná rekonstrukce Nádražní ulice, která propojuje vlakové nádraží s centrem města. Po dokončení prací vznikne nová stezka, jež poslouží chodcům i cyklistům. Radnice za dílo zaplatí více než dvacet milionů korun. Při prací ale dojde k omezení automobilové dopravy i chodců.

Stavební úpravy se dotknou celé Nádražní ulice. Dělníci se budou objevovat v místech od křižovatky u nádraží s ulicemi Svatopluka Čecha a II. odboje po světelnou křižovatku u administrativní budovy po bývalém okresním úřadu. Kvůli pracím, které počítají s opravou silnice, chodníků či kanalizačních přípojek, čeká na chodce několikaměsíční omezení, které se protáhne až do jara příštího roku. V. 

V plánu je také vybudování zhruba 300 metrů dlouhé stezky pro chodce a cyklisty. Stezka pro kolaře a chodce začne napojením na stezku v ulici Pod Újezdem u gymnázia, konec bude u přechodu pro chodce křižovatky II. odboje x Nádražní. „Šlo nám o propojení stávající sítě cyklostezek. Smíšená stezka povede po pravé straně ulice ve směru od centra k nádraží, které logicky považujeme za důležitý dopravní uzel. Na levé straně zůstane chodník, samozřejmě opravený,“ popsal místostarosta Roman Celý (KDU-ČSL).

Stavební úpravy ulice začaly v první polovině října, silnice je od té doby neprůjezdná. Objízdná trasa vede přes okolní ulice, uzavírka je naplánovaná do 11. prosince. Podle vyškovského starosty Karla Jurky (ODS) Jihomoravský kraj vyžaduje, aby od té doby byla tamější vozovka průjezdná i s ohledem na to, že se mění jízdní řády. Další část prací se uskuteční na jaře příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, Nádraží, Radnice, Rekonstrukce, Svatopluk Čech, Roman Celý, Karel Jurka, ODS, KDU-ČSL, centrum města, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškovské nádraží propojí s centrem města nová stezka, kterou využijí i cyklisté  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.