Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Drnovicích pokračují v odstraňování následků přívalového deště

V Drnovicích na Vyškovsku dnes pokračují v odstraňování následků pátečního přívalového deště. Dočišťovat se budou především komunikace, úklid bude pokračovat i v postižených domácnostech, řekla ČTK starostka obce Zuzana Hermanová. Voda s bahnem zatopila více než 20 objektů, bahno bylo na silnici i na chodnících. S odstraňováním následků v pátek pomáhalo téměř 70 hasičů.

Stále se uklízí, ale dnes už by mělo být hotovo. Přistaveny jsou nyní dva kontejnery na poničené věci, možná přistavíme ještě jeden. Pomáhají nám dnes dobrovolní hasiči, ale všem hasičům bych chtěla velmi poděkovat,“ uvedla starostka.

Přívalový déšť tam zatopil 20 rodinných domů, prostory stadionu a také mateřské školy. Do ní se ale bahno nedostalo, starostka uvedla, že voda šla horem přes světlík. „Škodu na obecním majetku ještě vyčíslenu nemáme, to až později, ale předpokládáme, že nijak vysoká nebude,“ sdělila starostka.

Přívalový déšť se obcí prohnal v pátek před polednem, starostka uvedla, že šlo o více než půl hodiny deště tak vydatného, že jej ani místní rodáci nepamatují. Krátce po poledni do obce vyjeli odstraňovat následky škod profesionální i dobrovolní hasiči, na místě jich bylo několik desítek.

Téměř sedmdesát hasičů odčerpávalo vodu ze zatopených prostor rodinných domů a dále odstraňovali nánosy bahna a pomáhali s vynášením poničeného majetku do přistavených kontejnerů. K úklidu komunikace a prostranství před postiženými domy povolal velitel zásahu dva nakladače a kontejnery pro odvoz bahna mimo zasaženou oblast,“ uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Hasiči rovněž odstraňovali nánosy bahna a pomáhali s vynášením poničeného majetku do přistavených kontejnerů. Voda se v domech dostala do sklepů i garáží, zatopena tak byla i některá auta či motorky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Drnovice, Vyškovsko, Déšť, Úklid, Hasiči, přívalový déšť, kontejner, okres Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Drnovicích pokračují v odstraňování následků přívalového deště  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.