Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Oprava nebezpečné střechy i výměna oken. Školy čeká rekonstrukce

Město Vyškov plánuje opravit některé ze základních škol. Základní škola Nádražní a Morávkova, které vyžadují rekonstrukci, se změn dočkají už letos. Dojde na výměnu nebezpečné střechy, ze které padají tašky, i současných dřevěných oken.

Dokončení výměny oken

Na vyškovské základní škole v Nádražní ulici se v letošním roce dokončí déle trvající výměna oken. Z celkového počtu 229 se již 131 vyměnilo v dřívějších etapách oprav, zbylá necelá stovka dřevěných oken se dočká výměny letos. Ačkoli bylo původně v plánu rozdělit další práce opět do dvou etap, nakonec se město rozhodlo jinak.

„Firmy podaly nabídky na poslední dvě etapy zvlášť. Byly výrazně pod předpokládanou rozpočtovanou cenou. Na základě toho jsme se dohodli, že firmy znovu oslovíme s tím, aby předložily nabídku na obě etapy naráz,“ popsala postup místostarostka Vyškova Karin Šulcová (ANO). Kvůli nízkým cenám tedy došlo ke sloučení obou etap a rekonstrukce bude stát 2 miliony a 940 tisíc korun.

Nová střešní krytina

Proměnou projde také střešní krytina na Základní škole Morávkova. Původní tašky, které budovu chrání již šedesát let, nahradí nové, keramické. „Dílčí opravu střechy jsme následkem silných větrů řešili už několikrát. Tašky byly rozbité, popadané kolem budovy a na několika místech střechy nadzvednuté a posunuté. Při takovém stavu pak pochopitelně hrozí nebezpečí pádu tašek dolů," upozornil na problém ředitel školy Zdeněk Šlapal.

Do původní střechy v současné době také zatéká, jelikož v ní chybí difuzní fólie, která by ji zároveň chránila před silným větrem. Přípravné práce před výměnou střechy plánuje město zahájit ještě před začátkem letních prázdnin a celková rekonstrukce bude stát 4,2 milionu korun. Kromě výměny střešní krytiny dojde také na opravu stávajících komínů, okapů a oplechování, montáž nových střešních latí a střešní lávky u výlezů včetně zábradlí, instalaci ochranných větracích mřížek či opětovnou montáž solárních panelů.

Během letních měsíců se pak uskuteční další dílčí opravy na vyškovských školách a školkách, současně také pokračují práce na stavbě multifunkčního hřiště v areálu Základní školy Tyršova. 

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky opravy, rekonstrukce, Vyškov, školy, střecha, okna, základní škola, Karin Šulcová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava nebezpečné střechy i výměna oken. Školy čeká rekonstrukce  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.