Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kvůli koronaviru jezdili lidé ve Vyškově méně Senior taxi

Už dva a půl roku si mohou vyškovští senioři zavolat taxi, které je odveze na nákup nebo k doktorovi za symbolický poplatek. Vzhledem ke koronavirové pandemii počet jízd loni klesl, přesto místní radnice hodlá službu zachovat.

Od září 2018 vozí speciální taxi seniory z Vyškova. Za symbolickou částku 20 korun mohou využít odvoz na poštu, do nemocnice nebo nákup. V roce 2019 se taxi projelo průměrně 433krát a zájem o něj se zvýšil i na počátku roku 2020. 

Loni na jaře ale vládní opatření zájem o službu podstatně omezila. „Jelikož Senior taxi slouží ohrožené skupině, je pochopitelné, že se pandemie na počtu přepravovaných lidí projevila. Zatímco v lednu a únoru 2020 proběhlo přes 500 jízd měsíčně, v dubnu jich nebyly ani dvě stovky,“ popsal místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL). Nebýt koronaviru, čísla by podle něj nadále rostla. 

V předchozím roce klesl průměr jízd na 421. Přesto chce město se službou pokračovat a nadále ji rozvíjet. „Letos nám smlouva o provozování Senior taxi končí. Budeme tedy řešit novou smlouvu a zároveň hledat další možnosti zlepšení služeb,“ sdělila vyškovská místostarostka Karin Šulcová (ANO).

K jízdě stačí dvacetikoruna a průkaz 

Senioři se mohou taxíkem vozit každý všední den od 6:30 do 14:30. Alespoň den dopředu si musí svůj odvoz objednat. K jízdě je také potřeba průkaz, který zdarma vystaví odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Kromě doprovodu dovoluje služba bezplatně přepravit i menší zavazadla, invalidní vozík nebo chodítko. 

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky koronavirus, Vyškov, senior taxi, senioři, Roman Celý, KDU-ČSL, Karin Šulcová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli koronaviru jezdili lidé ve Vyškově méně Senior taxi  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.