Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Neplatičů za odpad ve Vyškově ubylo, stále ale dluží pět milionů. Dlužníkům hrozí exekuce

Obyvatel, kteří ve Vyškově neplatí za odpad, loni mírně ubylo, přesto dál dluží na poplatcích přes pět milionů korun. ČTK to řekl mluvčí radnice Michal Kočí. Dlužníkům hrozí exekuce.

Radnice v roce 2017 evidovala 1413 dlužníků, loni jich bylo 1347. Mírně se snížil i dluh za odpady, a to z 5,23 milionu korun v roce 2017 na loňských 5,01 milionu.

„Dlužníkům, kteří neuhradili v termínu splatnosti, poplatek navýšíme o 50 procent, tedy o 290 korun. V případě neuhrazení tohoto platebního výměru správce místního poplatku nedoplatky vymáhá exekučně, přičemž se dlužná částka ještě navýší o exekuční náklady," uvedl mluvčí.

Ve Vyškově zůstal pro letošek poplatek za svoz komunálního odpadu na osobu stejný, lidé zaplatí 580 Kč. Z poplatků jsou obyvatelé města osvobozeni v několika případech. Neplatí jej například klienti různých typů seniorského bydlení nebo lidé, kteří dovrší 80 let. Nově se poplatek nevztahuje ani na děti do šesti let věku. Dosud rodiče pouze nehradili za děti do konce kalendářního roku, v němž se narodily.

Splatnost poplatku je do 30. dubna, složenky k úhradě Vyškovanům do poštovních schránek chodí tradičně na přelomu zimy a jara.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odpad, poplatky, Vyškov, dlužníci, poplatek, exekuce

Neplatičů za odpad ve Vyškově ubylo, stále ale dluží pět milionů. Dlužníkům hrozí exekuce  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.