Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyškov bude letos investovat desítky milionů do akvaparku, v kině zase vymění sedačky

Vyškov má i pro letošek v plánu řadu investic, například rekonstrukci venkovního bazénu aquaparku za 30 milionů Kč či další vybavení kina. Peníze dá i do areálu bývalého školního statku či na výměnu střešní krytiny na budově Knihovny Karla Dvořáčka.

Nové sedačky v kině

Radnice plánuje dovybavení Sokolského domu s kinem novými sedačkami, aby vzniklo plnohodnotné kino. „Dlouhodobě nás tíží problematika Sokolského domu, respektive absence pohodlných sedaček. Nakonec budou instalované napevno, zásuvný systém by nám totiž významně snižoval kapacitu sálu v případě pořádání plesů a podobných společenských akcí. Navíc je dražší a kvalita sedaček při zásuvném systému je nižší než u pevných," uvedl starosta města Karel Jurka (ODS).

Kavárna v předsálí?

Sál je i podle místostarosty Josefa Kachlíka (Volba pro město) krásný a má výbornou akustiku. „Plánujeme jinak využít i předsálí. Nabízí se kavárna, chceme oživit tradici výstav zejména mladých umělců," uvedl Kachlík.

Rekonstrukce akvaparku za desítky milionů

K letošním největším investicím patří rekonstrukce venkovního bazénu tamního aquaparku za 30 milionů korun. Bezmála 15 milionů korun pak má jít na opravu komunikace a výstavbu chodníku v areálu bývalého školního statku. Přes čtyři miliony má stát výměna střešní krytiny na budově, ve které sídlí Knihovna Karla Dvořáčka a Základní umělecká škola Vyškov. Naplánovaná je také například výstavba nového skateparku u zimního stadionu nebo pokračování stavby zázemí dětského dopravního hřiště.

Zastřešení nástupišť na autobusovém nádraží

„Pro Vyškovany je podstatná i chystaná rekonstrukce autobusového nádraží. Podotýkám, že jde o soukromou investici společnosti Krodos Servis. Z logických důvodů nás ovšem velmi zajímá. Projekt prochází revizí. Z naší strany trváme na tom, aby došlo k zastřešení nástupišť. Jednání s investorem jsou nicméně vstřícná, děláme maximum pro to, aby cestující byli se zázemím pro následující dekády spokojení," uvedl Jurka.

Vyškovští zastupitelé v prosinci schválili rozpočet na rok 2019 počítající s příjmy 452 milionů korun a s výdaji 473 milionů. Rozdíl 21 mil. Kč město pokryje ze zůstatku z předchozích let. Pro loňský rok Vyškov počítal s příjmy 430 milionů korun a s výdaji 485 milionů korun, i tento rozdíl město pokrylo z rezervy.

Autoři

Štítky Vyškov, kino, aquapark, investice, Karel Dvořáček, Karel Jurka, Josef Kachlík, Sokolský dům, ODS, Volba pro město

Vyškov bude letos investovat desítky milionů do akvaparku, v kině zase vymění sedačky  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.