Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno má konkurenci. Hodonínskou zoo čeká rekonstrukce, po níž vznikne i psí útulek

V Hodoníně začala další etapa modernizace zoologické zahrady. Návštěvníci se dočkají nové vstupní budovy s pokladnami a zázemím. Oproti původnímu plánu zůstává zoo zatím otevřená, konají se tedy plánované akce, prohlídky i kroužky pro děti. Dočasný vstup s pokladnou najdou lidé v blízkosti parkoviště.

Rekonstrukci zahájili dělníci zbouráním původního dřevěného vstupního objektu, který byl v hodonínské zoo prakticky od jejích počátků, tedy zhruba pětačtyřicet let. „Součástí nového vstupu budou pokladny s turnikety i nové sociální zařízení pro návštěvníky,“ uvedla mluvčí města Hodonín Petra Kotásková.

Návštěvníci zoologické zahrady se dočkají také upraveného okolí před samotným areálem. Stavaři zpevní venkovní plochy a vybudují přístřešek na kola. Prostor doplní i nový mobiliář. Podle Kotáskové se stavební práce nedotknou provozu zoo, ani péče o zvířata. Modernizaci, jejíž náklady činí zhruba 27,5 milionů korun, dokončí stavební firma příští rok v září.

Zoo se postará i o zaběhnuté psy

Kromě rekonstrukce vstupu do zoologické zahrady se připravuje i výstavba nového psího útulku. Na místě, které před dvěma lety poničilo tornádo, vzniknou dvě budovy se zázemím pro zvířata i zaměstnance. Útulek se šestadvaceti kotci poskytne čtyřnohým mazlíčkům také venkovní výběh. Chybět nebudou ani dva odchytové kotce přístupné pro městskou policii.

V areálu vyroste také nový plot včetně protihlukové stěny. „Aktuálně se koná výběrové řízení na zhotovitele stavby. Zahájení očekáváme v případě příznivých klimatických podmínek v listopadu,“ řekla Kotásková.

Součástí celkového rozvoje zoologické zahrady v příštích letech je stavba nového akvária, rekonstrukce šelmince nebo vznik nových expozic pro zvířata z Afriky, Austrálie a Jižní Ameriky. Zoo Hodonín patří mezi nejmladší a nejmenší v tuzemsku, aktuálně chová zhruba čtyři sta zvířat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Zoo Hodonín, Modernizace, Zoologická zahrada, Nový vstup, Psí útulek, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má konkurenci. Hodonínskou zoo čeká rekonstrukce, po níž vznikne i psí útulek  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.