Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zfetovaný motorista řídil dodávku plnou migrantů. Ti po divoké honičce vyskákali v lese

Zběsilou jízdu jednatřicetiletého řidiče dodávky pozorovali lidé v jihomoravském Hodoníně. Šofér vezl v úložném prostoru téměř třicet migrantů. Cizince za volantem, jenž se před jízdou posilnil drogami, nakonec zastavili po honičce policisté až v lese.

Nákladní dodávky si všimli policisté u hraničního přechodu nedaleko Hodonína, kde podezřelý automobil zastavili a chtěli  ho zkontrolovat. Motorista ze zahraničí nejdříve žádosti vyhověl, pak ale sešlápl plyn a toužil hlídku setřást. Jenže vzhledem k plnému kufru neměl příliš šancí na úspěch. 

„Policisté dodávku pronásledovali ulicemi Hodonína, řidič při nebezpečném ujíždění nerespektoval povolenou rychlost a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Když konečně pochopil, že policejní vozy nesetřese, rozhodl se alespoň zmizet na lesní cestě. Jenže neodbočil zrovna dobře, cesta po pár desítkách metrů končila, takže musel vůz zastavit,“ popsal mluvčí policistů David Chaloupka akci. 

Převaděč se ani v lese nevzdal. Sprintoval po tamních cestách. Jenže členové bezpečnostního sboru byli úspěšnější. Jakmile muže chytili, podívali se, co veze. Mrkli se do zavazadlového prostoru, kde se tísnilo sedmadvacet mužů ze Sýrie. Ti vyskákali před policisty v přírodním prostranství. Šofér pak navíc nezvládl ani zkoušku na drogy, jež vyšla pozitivně. 

„Policisté cizince obvinili z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a z obecného ohrožení. Podali také podnět státnímu zástupci k návrhu na vzetí do vazby, o kterém v pondělí soudkyně rozhodla a vzala jej do vazby,“ dodal Chaloupka s tím, že vyšetřovatelé uvítají i další svědky události, kteří mají případně zavolat na linku 158. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, Hodonín, Migranti, Sýrie, Drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný motorista řídil dodávku plnou migrantů. Ti po divoké honičce vyskákali v lese  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.