Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Porodnice v Kyjově se chlubí jedinečnou vychytávkou. Rodinám po porodu nabízí speciální pokoj

Příjemnou novinku pro novopečené rodiče mají v nemocnici v Kyjově. Zdravotnické zařízení poslechlo potřeby těhotných žen a na oddělení šestinedělí od srpna nabízí rodinný pokoj. První dny po porodu tak matka, otec, dítě a jeho sourozenci stráví všichni společně. S vychytávkou se v kyjovské porodnici můžou pochlubit jako první na jižní Moravě.

Náročné období po porodu zpříjemní nejen maminkám v nemocnici na Hodonínsku. V prostoru, jenž v půlce letních prázdnin vznikl v tamní porodnici, čeká na celou rodinu klid a bezpečí, které jsou zvlášť v prvních dnech od narození miminka velmi potřeba. „Přispěje to k fyzické i psychické pohodě maminek, což je naprosto klíčové pro rozvoj laktace a navázání pouta mezi rodičkou a dítětem. To má nepochybně pozitivní vliv na rekonvalescenci po porodu i na adaptaci novorozeněte. Vzniká zde rovněž unikátní prostor pro vytvoření neméně důležitých vazeb s tatínkem i starším sourozencem,“ uvedla lékařka gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Kyjov Veronika Svätá.

Takové zlepšení perinatální péče je v kraji jedinečné a v dalších zdravotnických zařízeních ho lidé zatím nenajdou. Možnost soukromého ubytování pro celou rodinu podle sestry z porodního oddělení Jany Pekajové ocení zejména ti, kteří potomka přivedou na svět císařským řezem. Zatímco matka stráví nezbytně nutnou dobu na jednotce intenzivní péče, otec s pomocí sestřiček obstará novorozeně v novém obytném prostoru. „Společně také můžou maminku navštěvovat do chvíle, než se za nimi vrátí,“ upřesnila.

Rodinný příbytek zdravotníci vybavili vlastní lednicí, rychlovarnou konvicí a internetovým připojením. Zájemci o pokoj si odpočinou v polohovatelné manželské posteli, pohovce nebo křesle, miminko zase v postýlce s monitorem dechu. „Samozřejmostí je také vlastní sociální zařízení, zabudovaná vanička a přebalovací pult pro novorozence,“ doplnila mluvčí nemocnice Veronika Hollerová.

Nouzi klienti nebudou mít ani o pestrý výběr jídel, který ráno a večer funguje formou rautů. Obědy si volí ze dvou variant. Po celý den je pro ukojení hladu a chutí neomezeně k dispozici občerstvení v podobě pečiva, mléčných výrobků, sýrů, uzenin a chlazených i horkých nápojů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Kyjov

Štítky Jihomoravský kraj, nemocnice, zdravotnictví, porodnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v Kyjově se chlubí jedinečnou vychytávkou. Rodinám po porodu nabízí speciální pokoj  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.