Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Hodoníně opravují městské studny. Místní z pump čerpají vodu k zalívání

Do oprav dříve hojně využívaných studen se pustili stavaři v Hodoníně. Město místním už druhým rokem usnadňuje přístup k užitkové vodě, kterou můžou zalívat záhony a předzahrádky. Letos už studnaři zrekonstruovali pátý zdroj vody a plánují zpřístupnit i další místa po celém Hodoníně.

Hodonín postupně obnovuje studny s užitkovou vodou. Více než deset pump můžou místní využívat k zalíváním zahrad a záhonů. „Jsme rádi, že i tímto způsobem se nám daří bojovat proti suchu a lidé, kteří se starají o své předzahrádky, či adoptovali některý strom, mají k vodě blíž,“ vysvětlila mluvčí města Petra Kotásková.

Za vyčištění osmi studní dalo město v loňském roce 200 tisíc korun, každá oprava totiž vyžaduje něco jiného. Údržba studní je podle Kotáskové velmi individuální záležitost. Zatímco někde stačí pouze drobná oprava či vyčištění mechanismu pumpy, jinde je nutné odčerpat vodu, studnu vyčistit a kompletně obnovit.

Například k vyčištění zdroje vody na náměstí Osvobození museli stavaři vytěžit sedimenty, kterých na bylo na dně studny téměř jeden a půl metru. „Studna s hloubkou šesti metrů je po dlouhých letech, kdy byla mimo provoz, opět připravena sloužit lidem. Další studny opravené v letošním roce najdou občané například v ulicích I. Olbrachta nebo Patočkova,“ dodala Kotásková. Zároveň upozornila, že voda ze studen není pitná. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky studny, Hodonín, oprava, voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodoníně opravují městské studny. Místní z pump čerpají vodu k zalívání  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.