Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Veselí nad Moravou chystá developer velký obchoďák. Má to logiku, tvrdí radnice

V jižní části Veselí nad Moravou na Hodonínsku zřejmě do tří let vznikne obchodní centrum, jehož součástí bude supermarket s potravinami a další prodejny. Centrum se bude skládat ze dvou budov, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA. Stavbu plánuje zlínský developer ProjektInvest.

Podle starosty Petra Koláře (Společně pro Veselí) by mělo nákupní centrum v tomto místě logiku, řekl. Záměr výstavby centra je podle něj starý už zhruba 20 let. Jedno nákupní centrum už ve městě funguje poblíž středu města a vzniklo teprve nedávno. Veselí má přibližně 11 tisíc obyvatel a Vnorovy, které na jihu na Veselí navazují, 3 tisíce obyvatel. Nové obchodní centrum má být umístěné v Masarykově ulici ve směru na místní část Zarazice mezi čerpací stanicí a železniční tratí, kde je zatím pole. Zabírat bude 12 tisíc metrů čtverečních. Před stavbou musí ještě investor zažádat o vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu.

„Sice máme jen 11 tisíc obyvatel, ale spádová oblast je poměrně velká. Vždycky to zatím ztroskotalo na majetkových poměrech, protože v území bylo více vlastníků," řekl Kolář. Vlastníků má pole více podle katastru nemovitostí doposud. Navíc bude podle Koláře složité, vymyslet dopravní napojení a logistiku s ohledem na sousedství železniční tratě.

Investor již v dokumentaci uvádí konkrétní názvy obchodů-nájemců. Vedle supermarketu mají v centru fungovat především diskontní prodejny s textilem, bytovými doplňky, hračkami a potřebami pro domácí zvířata, dále zde má být lékárna, elektro a drogerie. Některé prodejny si budou svým sortimentem částečně konkurovat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Veselí nad Moravou

Štítky Veselí nad Moravou, Stavba, Developer, Obchoďák, Podnikání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Veselí nad Moravou chystá developer velký obchoďák. Má to logiku, tvrdí radnice  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.