Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zfetovaný muž napadl důchodce v jeho domě. Oloupil ho a pokusil se zavraždit

Štěstí v neštěstí měl senior z Lužic na Hodonínsku, ke kterému se do domu vloupal zdrogovaný muž se svou přítelkyní. Důchodce se sice nezvaným návštěvníkům vzdoroval, jenže i tak skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Policie pachatele nyní viní z pokusu o vraždu.

K případu, o kterém informovali policisté nyní, došlo v pondělí 8. května v Lužicích na Hodonínsku. Jednačtyřicetiletý muž vzal svoji mladší partnerku, aby společně okradli seniora. Do obydlí se vydali v noci. Překonali zamčené dveře a vydali se na prohlídku místností. Jenže neočekávaně narazili na majitele. 

Senior neměl šanci se pachateli ubránit a s velmi vážnými zraněními skončil v nemocnici. Policii na místo přivolal soused oběti. Povedenou dvojici se povedlo zadržet po několika hodinách, kriminalisté navíc zjistili, že muž byl v domě krást už před nějakou dobou,“ popsal mluvčí policistů Pavel Šváb.

Kriminalistům bylo jasné, že oba aktéři nejsou v optimální kondici. Muž i žena byli pod vlivem drog a také alkoholu. Nyní čelí vážným obviněním. „Žena se zodpovídá z porušování domovní svobody, obviněný je stíhán kromě toho z loupeže a pokusu o vraždu. Ve vazbě může přemýšlet o trestu, hrozí mu dvacetiletý pobyt za mřížemi, případně i výjimečný trest,“ dodal Šváb.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Vražda, Pokus, Policie, Vyšetřování, Důchodce, Loupež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zfetovaný muž napadl důchodce v jeho domě. Oloupil ho a pokusil se zavraždit  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.