Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Soud potvrdil vězení pro mladíka, který po tornádu ukradl hasičům elektrocentrálu

Krajský soud v Brně potvrdil tři roky vězení muži, který využil situace okolo tornáda, jež roku 2021 zasáhlo jižní Moravu. Nyní dvaadvacetiletý Dominik Dlabal ukradl v Lužicích na Hodonínsku elektrocentrálu, kterou v místě instalovali hasiči při odstraňování následků přírodní katastrofy.

Krajský soud dnes zamítl odvolání mladíka i státního zastupitelství, jež požadovalo přísnější potrestání. Podle soudkyně Lenky Králíkové nelze pominout, že se trestné činnosti dopustil v době vyhlášení stavu nebezpečí. „Trest nebyl nepřiměřeně mírný, odpovídá jak recidivě, tak okolnostem. S délkou trestu jsme se ztotožnili," uvedla předsedkyně senátu.

Dominik Dlabal, který se k činu přiznal, je v současnosti ve vězení za jinou trestnou činnost. Ve věci původně rozhodoval hodonínský okresní soud loni v červenci. Muž tehdy uvedl, že svého činu vážně lituje a mrzí ho.

Elektrocentrálu ukradl mladík podle obžaloby na začátku července 2021 z meziskládky odpadu a suti, kam ji umístili požárníci kvůli osvětlení lokality. Škodu vyčíslili hasiči na třiadvacet tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky ČR, soud, počasí, neštěstí, hasiči, Hodonínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud potvrdil vězení pro mladíka, který po tornádu ukradl hasičům elektrocentrálu  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.