Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kyjov dokončuje největší investici v historii. Po letech otevře koupaliště

Naposledy vyrazili lidé ke kyjovskému koupališti v létě 2019, po další dvě sezony zůstal komplex opuštěný. Za jeho uzavření mohla částečně koronavirová epidemie, ale především havarijní stav bazénů, které trpěly velkými úniky vody. Návštěvníky začne do venkovní části opět lákat letos.

Po původním koupališti z přelomu padesátých a šedesátých let, které si před několika lety vybrali filmaři k natáčení dobového snímku o Alexandru Dubčekovi, nejsou už v Kyjově ani stopy. Ve venkovní části areálu vznikly tři moderní bazény, z nichž největší poslouží k plavání i relaxaci v perličkové lázni. Zábavu zajistí menší bazén se skluzavkou, houpačkou a dalšími vodními prvky. Pro nejmenší se v komplexu otevře brouzdaliště.

Obměněná je také technologická část aeálu. Šatny a toalety ale v letošní sezoně ještě provizorně vyřeší unimobuňky. Zázemí pro návštěvníky totiž vznikne v kryté části aquacentra, která je zatím ve výstavbě a fungovat má od příštího roku. „Krytá část nabídne vedle bazénu i tobogán a další vodní prvky, nebude chybět stylová restaurace. Velkým lákadlem je pak saunový svět,“ řekl kyjovský starosta František Lukl (STAN).

Generální rekonstrukce venkovního koupaliště vyjde celkem na sedmdesát milionů korun, stavba aquacentra bude stát asi 215 milionů. Celkově se jedná o největší investici v historii města Kyjova. Komplex dostal kromě nové podoby také nový název, a to v podobě slovní hříčky. Bude se jmenovat Aquavparku, což odkazuje na bazén umístěný v městském parku.

Za projektem nového koupaliště stojí architektonický ateliér SENAA. „Snažili jsme se o nadčasovou architekturu, která s citem naváže na stávající zástavbu. Zohledňuje kontext okolních domů, výškově nevyčnívá a danému prostoru křiklavě nedominuje,“ popsal architekt Václav Navrátil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto František Lukl

Štítky oprava, rekonstrukce, Kyjov, koupaliště, bazén, František Lukl, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kyjov dokončuje největší investici v historii. Po letech otevře koupaliště  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.