Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na jižní Moravě vypadl z okna malý chlapec, je těžce zraněný

K nešťastné události došlo o víkendu na Hodonínsku, kde z okna vypadl malý chlapec. Dítě utrpělo těžká zranění a do Dětské nemocnice v Brně muselo být transportováno vrtulníkem, informovala dnes mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

K incidentu vyslali záchranáři pozemní lékařskou posádku i leteckou záchrannou službu. Hocha, který v Kyjově vypadl ze čtvrtého patra domu, si převzali těžce zraněného. „Naši zdravotníci jej zaléčili, zafixovali a bylo nutné jej i zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci,“ uvedla Bothová.

Chlapce poté transportoval vrtulník do Brna. Mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá ČTK dnes řekla, že je malý pacient stabilizovaný a mimo ohrožení života.

Záchranáři před podobnými situacemi, při nichž může dojít k tragédii, dlouhodobě varují. „V dnešní době existuje celá řada zábran a pojistek, jde o malou finanční a časovou investici, která dítěti zajistí bezpečí. Pokud je v domácnosti malý člen rodiny, pak by se okna měla otevírat jen takzvaně na ventilačku. A je třeba mít na paměti, že síťka proti hmyzu nezabrání tomu, aby dítě z okna vypadlo," řekla Bothová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, dítě, okno, Jihomoravský kraj, Dětská nemocnice FN Brno, okres Hodonín, Fakultní nemocnice Brno, Brno, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě vypadl z okna malý chlapec, je těžce zraněný  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.