Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nová hřiště i tribuny. V Hodoníně budou modernizovat sportovní areál

Součástí modernizace sportovního areálu bude nové multisportovní i workoutové hřiště. O projektu v Hodoníně přemýšleli už delší dobu, přestavbu uspíšilo červnové tornádo. Proces oprav podpoří i nadace manželů Komárkových.

V Hodoníně vznikne nové zázemí pro sportovce. Sportovní areál U Červených domků čeká modernizace. Podle vypracované studie se na tamním stadionu rozšíří atletická dráha a přibydou i zcela nová sportoviště.

„Modernizace sportovního areálu U Červených domků a jeho okolí byla jednou z našich priorit již dříve. Vlivem tornáda však tento záměr nabyl zcela nových rozměrů,“ řekl starosta Hodonína Libor Střecha (Hnutí PRO Hodonín).

Ve sportovním areálu vznikne multisportovní a workoutové hřiště, nové tribuny, šatny a další zázemí. Rozšíří se taky travnaté plochy určené k různorodým sportovním i odpočinkovým aktivitám.

Cílem projektu je celý prostor otevřít, propojit ho s okolím základní školy a vytvořit místo, kde se lidé budou moct setkávat. „Chceme, aby zde lidé našli další příjemné místo k trávení volného času,“ potvrdil záměr starosta města.

Modernizace bude rozdělena celkem do deseti etap. S návrhem se už seznámili představitelé organizací a škol, které působí v blízkosti areálu, včera ho městští představitelé společně se zástupci ateliéru PROAM ARCITEKTI představili i široké veřejnosti.

Projekt podpoří nadace Karel Komárek Family Foundation, která dlouhodobě podporuje sport a spolupracuje na rozvoji města a jeho okolí. „Mám hluboký vztah k veřejným prostorům města a v nadaci se obnovou parků, zahrad nebo hřišť zabýváme už šestnáct let,“ vysvětlil zakladatel nadace, podnikatel a rodák z Hodonína Karel Komárek, jenž patří mezi nejbohatší Čechy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PROAM ARCHITEKTI

Štítky Hodonín, modernizace, sportovní areál, stadion, nadace, Karel Komárek, projekt, Česko

Nová hřiště i tribuny. V Hodoníně budou modernizovat sportovní areál  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.