Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hodonín chce ve městě pořádek. Na bezpečnost dohlíží nové kamery

Více bezpečí pro místní a snížit kriminalitu chtějí v Hodoníně, kde přibyly nové bezpečnostní kamery. Zařízení dohlíží na dění u zimního stadionu a obchodního domu Marina. Město má v plánu posílit i prostor před nádražní budovou, který je dlouhodobě obávaným místem s vysokou mírou kriminality. Kamery mají zajistit, aby se lidé v těchto prostorách cítili bezpečněji.

Posílením bezpečnostního systému město Hodonín reaguje na kriminalitu, která se na některých místech stále opakuje. Dvě nové panoramatické kamery, jež zvládají zaznamenávat v jednu chvíli vše, co se okolo nich děje, našly své uplatnění na budově zimního stadionu v ulici Tyršova a na obchodním domě Marina v Cihlářské ulici.

„Kamery fungují od konce října, místa, kde jsou umístěné, jsme vybrali po domluvě s Policií České republiky. Zároveň plánujeme přidat kameru s reproduktorem také do přednádražního prostoru,“ uvedla mluvčí města Hodonín Petra Kotásková.

Nová kamera bude namířená přímo na přístřešek vedoucí k nádražní budově. Právě ta je místem spojovaným s vysokou mírou kriminality. Hodonínští strážníci na vlakové nádraží musí dojíždět denně i několikrát. Cílem těchto opatření je přispět k tomu, aby se prostor stal pro jeho návštěvníky bezpečnějším.

S financováním nového bezpečnostního systému umístěného na stadionu a nákupním domě Marina pomohla dotace Ministerstva vnitra v rámci Programu prevence kriminality, a to ve výši 350 tisíc korun, přičemž celková částka na jejich pořízení činila 710 tisíc korun. Kameru s reproduktorem, která bude na vlakovém nádraží, město dostalo za předložení kvalitních projektů v soutěži Slepá místa, v té spolu soutěží oblasti, které nejsou dostatečně bezpečné a hlídané.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hodonín

Štítky Hodonín, kamery, kriminalita, bezpečnost, videokamera, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín chce ve městě pořádek. Na bezpečnost dohlíží nové kamery  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.