Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hodonín odstartoval stavbu nového úseku cyklostezky

V Hodoníně odstartovaly práce na první části plánovaného prodloužení cyklostezky do Lužic. Celkové náklady na vybudování nového úseku přesáhnou osm milionů korun a většinu částky pokryje dotace.

Cyklostezka, kterou využijí lidé směřující do Lužic, se od hodonínského areálu společnosti Tespra v první etapě rozšíří o 275 metrů a plynule se napojí na již dříve vybudovanou stezku. Stavba přinese cyklistům bezpečnější prostředí, které současná dopravní situace na výjezdu z města nenabízí.  

Momentálně se na místě překládají kabely a odkrývá zemina. Dále čeká stavaře práce na opěrné zídce a podkladu pro dlažbu. Společně s cyklostezkou vyroste na úseku také nové veřejné osvětlení. Město počítá, že se celkové náklady na stavbu vyšplhají na 8,145 milionu korun, více než pět milionů pokryje státní dotace. 

Další navazující etapa cyklostezky povede na protější straně Velkomoravské ulice podél příměstského lesa. Původním záměrem bylo ponechat v místě biologicky hodnotné stromy, s nimiž projekt počítal. „Tato skutečnost nadále platí, přestože v území je v souvislosti s tornádem menší počet stromů, než bylo původně plánováno. Hned po vybudování cyklostezky se plánuje i výsadba vzrostlejších stromů,“ řekla mluvčí města Hodonín Petra Kotásková.

Ohodnoť článek

Foto Město Hodonín

Štítky cyklostezka, Hodonín, Lužice, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín odstartoval stavbu nového úseku cyklostezky  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.