Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Peníze vybrané brněnskou charitou putují k rodinám postiženým tornádem

Peníze, které přispěli lidé do sbírky Diecézní charity Brno pořádané na podporu postižených řáděním tornáda, se začaly rozdělovat mezi potřebné. Dosud dostalo 785 domácností v nejpostiženějších oblastech dohromady 114 770 000 korun.

Rodiny z Mikulčic, Moravské Nové Vsi, Pánova, Hrušek a Lužic na Břeclavsku a Hodonínsku dostaly odškodné za následky přírodní katastrofy, která se jejich obydlími prohnala před více než třemi týdny. K příspěvku došlo prostřednictvím darovacích smluv zprostředkovaných brněnskou charitou. Každá domácnost může získat dar od 50 tisíc do 200 tisíc korun, v mimořádných případech se může částka vyšplhat na 300 tisíc.

Charita podle ředitele Oldřicha Haičmana vybrané peníze rozděluje na základě vlastního šetření přímo v zasažených vesnicích. „Intenzivně pracujeme na tom, aby lidé dostali prostředky na obnovu svých domů. Na místech máme koordinátory, kteří mají přehled o situaci. Výši příspěvků ze sbírky Charity určuje míra poškození obydlí a úroveň sociálního znevýhodnění konkrétní domácnosti. Zaměřujeme se například na osamělé seniory, rodiny s více dětmi, samoživitele nebo nemocné,“ řekl.

Na vyšší příspěvek dosáhne podle Haičmana například rodina, jejíž dům je určený k demolici a splňuje kritérium sociální potřebnosti. Drobnější příspěvky naopak míří k těm, kteří na domech nepotřebují provádět rozsáhlé opravy. Do sbírky Diecézní charity Brno dosud lidé přispěli více než 296,5 milionu korun, které se postupně rozdělí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky tornádo, bouře, následky, hodonínsko, břeclavsko, pomoc, sbírka, peníze, charita, rodina, Diecézní charita Brno, Lužice, okres Břeclav, okres Hodonín, Mikulčice, Moravská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze vybrané brněnskou charitou putují k rodinám postiženým tornádem  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.