Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nebojte, pojedu opatrně, ujišťoval policisty řidič se skoro pěti promile

Zprvu mile se k policistům choval opilý řidič v Hodoníně. Poté, co nadýchal téměř pět promile, prosil hlídku, aby ho nechala odjet, protože pojede opatrně. Když zjistil, že jeho prosbě nevyhoví, začal se chovat agresivně a policisty napadl.

Když hodonínští policisté tento týden projížděli okolo obchodního centra, zahlédli na parkovišti v autě muže, který se ve velkém oddával alkoholu. Hlídka předpokládala, že dotyčný na někoho čeká, opak byl ale pravdou. Nezodpovědný muž totiž nastartoval auto a rozjel se na hlavní silnici.

Policisté vůz zastavili a provedli kontrolu, která měla překvapivý výsledek. Nejenže má třiačtyřicetiletý muž zákaz řízení až do podzimu příštího roku, ale navíc nadýchal 4,7 promile. „Při služebních úkonech začal řidič policistům vysvětlovat, že už musí jet domů, ale ať se nebojí, že pojede opatrně. Pak začal být agresivní, neustále se dožadoval dalšího alkoholu a z místa chtěl odejít,“ popsala mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová.

Požitý alkohol vyburcoval hříšníka k takové míře agresivity, která vedla až k napadení policejní hlídky. „Proti řidiči je nyní zahájeno trestní řízení za ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě,“ dodala Hrůzová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky alkohol, řidič, Hodonín, opilost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebojte, pojedu opatrně, ujišťoval policisty řidič se skoro pěti promile  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.