Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová lávka zvýší bezpečnost pěších a cyklistů, bude demontovatelná

V Hodoníně vyroste nová lávka pro pěší a cyklisty, která povede u zoo přes silnici I/55. Rada města Hodonín již schválila vyhlášení veřejné zakázky na dodavatele přemostění. Samotné práce na stavbě by měly začít letos v srpnu.

O potřebě zvýšení bezpečnosti na silnici I/55 se diskutuje již několik let. Problematickým místem je zejména křížení s účelovou komunikací u zoo, která je zároveň vstupní branou do lesa a na stezku spojující Hodonín s okolními obcemi. Na této křižovatce se v minulosti stalo několik tragických nehod.

První myšlenka na vybudování bezpečné lávky vzešla z ankety Veřejného fóra v roce 2017, kdy lidé stavbu zařadili ve veřejném hlasování o prioritách města na 1. místo. „Jsem rád, že to, co jsme si předsevzali a slíbili lidem, se nám daří plnit. Pevně věřím, že termín dokončení na konci letošního roku je opravdu reálný a pěší i cyklisté se budou moci bezpečně dostat přes velmi frekventovanou cestu,“ řekl starosta Libor Střecha (Hnutí PRO Hodonín).

Lávka bude dočasná

Ředitelství silnic a dálnic požaduje, aby byla lávka pouze dočasná, a to z důvodu plánovaného vybudování dálnice D55. Projektová dokumentace tedy bude počítat s tím, že lávka půjde demontovat a později využít například pro přemostění ramene Staré Moravy.

Lávka o délce 251,48 m bude zahrnovat nejen samotnou dřevěnou konstrukci tvořenou dvojicí nosníků, ale také navazující komunikace, které vyústí na stávající účelové cestě. Rozpočtové náklady stavby dosahují 17 milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hodonín

Štítky hodonínsko, lávka, zoo, cesta, cyklisti, Hodonín, cyklista, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová lávka zvýší bezpečnost pěších a cyklistů, bude demontovatelná  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.