Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

K Novomlýnské nádrži se sjeli rybáři z celého světa, aby soutěžili o nejtěžší kapry

Největší rybářský závod v tuzemsku odstartoval na dolní Novomlýnské nádrži na Brněnsku. Čeští i zahraniční soutěžící mají sedm dní na to, aby nachytali co nejtěžší kapry, kteří ve vodách pod pálavskými kopci žijí. Na závod Stairs2Hell můžou zavítat i diváci, kteří touží vidět profesionální rybáře v akci.

Aby byl závod napínavý až do konce, hodnotí se součet hmotností tří nejtěžších ulovených kaprů. „Dosud největší součet padl v roce 2021, a to téměř 75,5 kilogramů,“ řekl ředitel závodu Petr Šurek. Vítězný tým rybářského šampionátu získá dvacet tisíc euro, což je v přepočtu téměř půl milionu korun, a věcné ceny. Speciální cenu potom vyhraje i skupina, jež uloví nejtěžší rybu závodu.

Letos se jedná už o sedmý ročník prestižní soutěže Stairs2Hell. „Každý rok se snažíme závod posunout o krok vpřed. Letos jsme se věnovali vývoji nové aplikace na zadávání a zpracování výsledků. Přínosem by měly být lepší statistiky, které budeme schopni zveřejňovat v reálném čase,“ popsal. 

Mezinárodního šampionátu, který organizuje European Carp Fishing Association společně s Moravským rybářským svazem, se letos účastní sto týmů z Česka, Slovenska, Rakouska, Polska, Německa, Maďarska ale i Belgie či Vietnamu. Každý tým může chytat pouze na čtyři pruty a vyvážet nástrahy půl kilometru od břehu. Lovná místa se táhnou z Dolních Věstonic přes Strachotín až do Pavlova.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Hubáčková, Stairs2Hell

Štítky Rybářské závody, Stairs2Hell, Novomlýnská nádrž, Rybaření, Mezinárodní šampionát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K Novomlýnské nádrži se sjeli rybáři z celého světa, aby soutěžili o nejtěžší kapry  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.