Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Pohořelicích u Brna vyrostl nový obchoďák. Otevíráčku lidem pokazil haprující proud

Nového obchodního střediska se dočkali lidé z Pohořelic na Brněnsku. Nákupní centrum na západě města místní vyhlíželi několik let. Díky komplexu si ušetří cestu do Brna nebo Znojma, kam jezdili na velké nákupy. Slavnostní moment si nenechali zákazníci zkazit ani přes problémy s elektrickou energií.

Aventin Shopping Pohořelice, jak se nové centrum v ulici Znojemská jmenuje, nabízí sedm obchodů. Lidé tam najdou potraviny, drogerii, obchody s oblečením i elektronikou. Po výstavbě podobného střediska se v pětitisícovém městě nedaleko Brna dlouhodobě volalo. Podobné místo pro nakupování tam totiž doposud chybělo. 

Velká očekávání návštěvníků se promítla i do slavnostní otevíračky, jež zahrnovala stříhání pásky, bohatý program i vystoupení místních dětí. Akt se ale neobešel bez zádrhelu, na nějž poukazovali mnozí zejména na sociálních sítích. Obchody se totiž otevíraly současně s plánovanou odstávkou elektřiny v lokalitě. 

Problémem byly hlavně nefunkční platební terminály, kvůli kterým někteří lidé odešli domů bez nákupu. „S něčím takovým jsme nepočítali,“ stěžovali si zákazníci na sociálních sítích. Kromě počátečních problémů si ale obyvatelé Pohořelic a okolních obcí výstavbu nových obchodů chválí.

Čeká se na lékárnu

Jediný z obchodů, který zatím neotevřel, je lékárna. Ta musí počkat na speciální kolaudaci od Státního ústavu pro kontrolu léčiv. „Datum otevření zatím není jasné. Dle interních informací by to mohlo být do dvou týdnů,“ uvedlo vedení města.

V plánu je také výstavba druhé etapy. Nákupní středisko by se mělo rozšířit o další obchody, včetně obuvi, která zákazníkům v Pohořelicích stále chybí. Zastupitelé města počítají s kolaudací do tří let.

S plnými košíky nejezdí jen v Pohořelicích

Pohořelice nejsou jediným městem na jihu Moravy, které se dočkalo nových obchodů. Nákupy si užívají i lidé v Blansku, kde obchodní centrum nahradilo bývalé skleníky. A výstavbu obchodů plánují také v Hustopečích.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Nákupní centrum, Obchody, Pohořelice, Nová výstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pohořelicích u Brna vyrostl nový obchoďák. Otevíráčku lidem pokazil haprující proud  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.