Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Procházku po polňačce mezi Rosicemi a Ostrovačicemi zpříjemní lidem relaxační molo

Na naučné stezce mezi Rosicemi a Ostrovačicemi na Brněnsku si turisté odpočnou na relaxačním mole. Obce ho tam postavily jako připomínku bývalého rybníka a jako součást naučné stezky, která se jmenuje Mizející krajina. Na stezce, která vede po zelené turistické značce, vznikly i další drobné a netradiční stavby, které zpříjemní lidem jinak ne příliš aktraktivní procházku polní krajinou.

Novinkou jsou také schody u zrekonstruovaného mostku přes Říčanský potok nebo průchozí portál, kterým se jedním směrem vchází na rosický a druhým na ostrovačický katastr. Stezka měří čtyři kilometry a vznikla již dříve. Má sedm zastavení s průhlednými panely, které ukazují, jakým způsobem se krajina mění v důsledku zásahů člověka a jak by například místo vypadalo před několika sty lety.

Stezka je spjatá s turistickým značením. Tehdy se ukázalo, že by si cesta polní krajinou zasloužila nějaké zatraktivnění. Panely například informují o místních zaniklých rybnících, zmizelém mlýnu nebo bažantnici,“ popsal mluvčí rosické radnice Jakub Hnát.

Rosice a okolí jsou turisty poměrně vyhledávané pro své památky. Jde například o kostel svatého Martina, zámek, kapli Nejsvětější Trojice nebo Včelařské muzeum. Byly také součástí revíru, v němž se až do roku 1992 těžilo černé uhlí, v okolí je ta řada památek, nejvíce ve Zbýšově.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Rosice

Štítky Rosice, Úprava, Rekreace, Inevstice, Ostrovačice, Brněnsko, Včelařské muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Procházku po polňačce mezi Rosicemi a Ostrovačicemi zpříjemní lidem relaxační molo  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.