Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Drogově závislí na Brněnsku ztratili svého vařiče pervitinu. Chytili ho policisté

Se ztrátou spolehlivého dealera pervitinu se vyrovnávají drogově závislí z Brněnska. Podnikání osmadvacetiletého vařiče, jenž jen letos získal přes osm set gramu drogy, ukončili náhle policisté. Nezaměstnaný muž zamířil do vazby, kde čeká verdikt soudu.

S drogovou činností začal brzy třicetiletý podnikavec loni v září. Vedly ho k tomu dva důvody. Jednak byl bez práce a za druhé sám aktivně užíval pervitin. Brzy získal početnou klientelu i důležité kontakty. Spoléhal například na prostředníka, který nakupoval potřebné zboží k výrobě metamfetaminu v Polsku. Postupně se vypracoval ve spolehlivého distributora, což neuniklo pozornosti kriminalistů z Územního odboru Brno venkov. Ti vtrhli ke drogově závislému domů zrovna ve chvíli, když u něj nakupovali dva zákazníci. 

Při domovní prohlídce policisté zajistili finanční hotovost v korunách a eurech, kompletní varnu i nemalé množství léků a chemikálií potřebných k výrobě drogy. V pronajatém bytu objevili také asi půl kilogramu bílé krystalické látky, v níž orientační test potvrdil pervitin,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek

Dealer vyrobil jen za letošní rok minimálně osm set gramů pervitinu. Při výslechu si pochvaloval, že si díky nelegálnímu podnikaní přišel na pěkné peníze. Policisté mu tak například zabavili motorku a současné se zajímají o to, odkud vzal peníze na další majetek. „Nakupoval auta, motorky, drony a další věci. Finanční hojnosti si prý jednoduše užíval. Osmadvacetiletý muž, který je vazebně stíhaný, musí počítat se stíháním za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamných a psychotropními látkami a jedy,“ dodal Malášek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky drogy, Policie, Dealer, Pervitin, metamfetamin, Brněnsko, Polsko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogově závislí na Brněnsku ztratili svého vařiče pervitinu. Chytili ho policisté  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.