Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Při požáru chaty na Brněnsku se popálilo malé dítě

K požáru chaty ve Veverské Bítýšce na Brněnsku dnes časně ráno vyrazili jihomoravští hasiči i záchranáři, kteří měli plné ruce práce s ošetřováním zraněných. Na místě se zranili tři lidé včetně malého dítěte, které utrpělo popáleniny druhého stupně.

Zprávu o události dostali hasiči kolem čtvrté hodiny ráno. Na místo okamžitě vyrazily hasičské jednotky a po několika minutách dostaly plameny pod kontrolu. „Pomocí jednoho vodního proudu jsme uhasili požár v místnosti,“ popsalo operační středisko jihomoravských hasičů. 

Hasiče nezaměstnala pouze likvidace ohně, ale především tři zranění lidé v objektu. Společně se záchranáři se o všechny zraněné postarali. „Naše operační středisko vyslalo k požáru chaty vyslalo lékařskou posádku, dvě záchranářské posádky a inspektora provozu. Ošetřili jsme mladého muže, mladou ženu a dítě. Všichni utrpěli popáleniny druhého stupně. Pacientům jsme poskytli kyslíkovou terapii, léky na tišení bolesti a k další péči jsme je převezli do Fakultní nemocnice Brno,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Veverská Bítýška, požár, HZS, Záchranáři, chata, Brněnsko, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru chaty na Brněnsku se popálilo malé dítě  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.