Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pozdvižení v Kuřimi. Muž přišel do školy s plastovou pistolí, rodiče jsou nervózní

Emoce a spekulace hýbou aktuálně lidmi v Kuřimi na Brněnsku. Do místní základní školy v Tyršově ulici přišel muž, kterému ve vstupní hale vypadla z kapsy plastová pistole. Událost vyvolala rozhořčení a strach mezi rodiči zejména na sociálních sítích. Kuřimský starosta i policisté ale situací uklidňují a vyzývají místní, aby neprodali panice.

K události došlo ve čtvrtek. Příchozímu před zraky kolemjdoucích vypadl z bundy předmět, jenž připomínal střelnou zbraň. Následně jej zvedl, opustil objekt a odjel na kole. Jenže pedagogický sbor nenechal záležitost bez odezvy a přivolal do akce policii. 

Policisté muže podle popisu dohledali a muž na základě výzvy policistům předložil dětskou hračku – plastovou napodobeninu pistole na plastové kuličky,“ podal na Facebooku vyjádření k celé události starosta Kuřimi Drago Sukalovský (Kuřimská občanská liga), který uvedl, že si k případu vyžádal oficiální vyjádření policistů. 

Policisté případ i slova starosty potvrdili. „Záležitost jsme prošetřili a dotyčného vypátrali. S policisty spolupracoval a na požádání ukázal předmět, který byl ve skutečnosti dětská hračka. Muž neměl žádné násilné úmysly a po celou dobu nebyl nikdo ze žáků nebo pracovníků školy v ohrožení,“ popsal Drbně mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

„Poplach“ na Facebooku

Podle vyjádření šéfa radnice zhruba jedenáctitisícového města přišel muž na základku proto, aby navštívil svého syna, což uvedli také policisté. Jenže s verzí nesouhlasí část rodičů, kteří se odkazují na údajné sdělení místní ředitelky a zároveň se pozastavují nad tím, co dotyčný ve škole vůbec pohledával. 

Jsem z toho zmatená, protože paní ředitelka nám psala, že se nejednalo o zákonného zástupce žáka. Vzhledem k tomu,že školu navštěvuje má dcera, mám obavy,“ svěřila se na sociálních sítích matka školáka.

Podle policistů i starosty však není panika na místě. Rozruch okolo celého incidentu přisuzují především sociálním sítím, na kterých lidé vytváří vlastní interpretace celé události.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Kuřim

Štítky Kuřim, Zbraň, Škola, Rodiče, Brněnsko, Facebook, Drago Sukalovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nitra Maxov

Kdysi by se tomu všichni zasmáli, natož, aby se otravovala policie. Dnes je bohužel doba magorů, kdy má každý z každého strach.

Úterý, 11. ledna 2022, 06:42Odpovědět

Pozdvižení v Kuřimi. Muž přišel do školy s plastovou pistolí, rodiče jsou nervózní  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.