Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hledá se Honza (22) ze Zbýšova. Blízkým zanechal vzkaz na instagramu

, aktualizováno 21. července 2021, 10:51

Od nedělního odpoledne se strachující se rodině ani svým známým neozývá dvaadvacetiletý mladík ze Zbýšova na Brněnsku. Poslední komunikací s okolím je vzkaz, který zanechal na instagramu. Po pohřešovaném Honzovi intenzivně pátrají policisté i dobrovolníci, kteří pročesávají město a jeho přilehlé okolí.

Honzu zahlédli v Ivančicích i Oslavanech

Ve Zbýšově zatím marně hledají mladého Honzu, který byl spatřen v neděli okolo páté hodiny odpolední a od osmé má vypnutý telefon. Podle informací, které s veřejností sdílí mladíkův bratr, se měl Honza nacházet v okolí bývalé cihelny a směřoval k Rybičkové skále, jež je od Zbýšova vzdálená asi 2,5 kilometru. Domů se už ale nevrátil.

Na internetu se objevila také zpráva od svědkyně, která měla Honzu zahlédnout později večer v Oslavanech v ulici Růžová, a to mezi šestou a půl sedmou hodinou. „Šel směrem do města. Určitě to byl on, zaujala mě ta zlomená ruka,“ popsala žena. Pohřešovaný by měl mít v současné době pravou ruku v sádře.

Facebooková stránka Městského kulturního centra Zbýšov pak zveřejnila informaci, že údajným posledním dosud známým místem, kde svědci Honzu zahlédli, byl park Réna v Invančicích. „Většina dobrovolníků se soustřeďuje na tuhle lokalitu a dál,“ stojí v příspěvku. 

Stopy jsou ale nejasné a po Honzovi se pátrá ve Zbýšově i dalších okolních městech.

Vzkazy na sociálních sítích

Strach o mladíka u blízkých vyvstal pravděpodobně po vzkazu, který zanechal na sociálních sítích. Na Honzově instagramu se v neděli okolo sedmnácté hodiny objevil příběh s textem "Promiňte", jenž může znamenat, že se Honza chystá si ublížit.

Zoufalá maminka poslala synovi vzkaz nazpět s vírou, že se k Honzovi co nejdříve dostane a zabrání neštěstí. „Honzi, vrať se domů! Máme tě všichni moc rádi a moc chybíš Filípkovi a Zorince!" stojí v dojemné zprávě.

Pátrají dobrovolníci i policisté

„Pátrání po Honzovi bezvýsledné. Po celou noc hledalo 30 kamarádů a dobrovolníků,“ informovalo v pondělí ráno na facebooku Městské kulturní centrum Zbýšov. Dobrovolníci ale ve svém snažení neustávají a opětovně se scházejí u zbýšovské benzinové stanice, odkud pátrací akci organizují. Přes facebookovou stránku, která byla k usnadnění hledání mladíka založena, se dobrovolníkům podařilo získat také dron, jenž by mohl v pátrání pomoci.

Od pondělí po Honzovi oficiálně pátrají i policisté, podle svědků měli do hledání pohřešovaného zapojit také psy. Do terénu byl povolán také záchranný Czech SAR team se svou technikou, mladíka se ale ani přes to najít nepodařilo.

Honza je hubený, asi 170 centimetrů vysoký, se špinavě blond vlasy. „Oblečený byl do bílého trička, šortek, má bílý batoh a na nohou měl modré pantofle značky Tommy Hillfiger. Jestliže víte, kde by se mohl pohřešovaný mladík zdržovat, neprodleně volejte tísňovou linku 158," apeloval mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala. Více informací k případu policisté zatím neposkytli. 

Případ nadále sledujeme a aktualizujeme.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pátrání, pohřešovaný, honza, Zbýšov, policie, Instagram, Brněnsko, Oslavany, Ivančice, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Holý

To mě strašně moc mrzí že ti děti neuvažují jak se rodiče potom budou trápit , celoživotní smutek .Je to bolest nejenom blízkých ale i moje .Mám rád všechny lidičky kolem sebe .Je mi smutno po čtení Honzíka .

Pátek, 23. července 2021, 01:12Odpovědět

Hledá se Honza (22) ze Zbýšova. Blízkým zanechal vzkaz na instagramu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.