Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Svoboďák bude na Silvestra bez ohňostroje, město nepovolí petardy ani vlastní alkohol

Vedení města Brna letos omezí silvestrovské oslavy v centru města. Zakáže ohňostroj, petardy i vlastní alkohol v chráněné zóně na náměstí Svobody.

Zákaz kvůli bezpečnosti 

Silvestrovské oslavy v centru města Brna letos vedení města usměrní za účelem zvýšení bezpečnosti. Návštěvníci každoročního programu na náměstí Svobody budou kontrolování při vstupu do chráněné zóny. „Plánujeme, že do zóny nebudou moci návštěvníci vnášet vlastní pyrotechniku ani alkoholické nápoje. Na místě ale budou stánky, ve kterých si mohou zájemci nápoje koupit,“ tvrdí mluvčí Turistického informačního centra Brno (TIC Brno) Adéla Nováková.

Na místě budou přítomni policisté, strážnici i záchranáři. „Zatím každý rok došlo k několika případům, kdy se člověk zranil v důsledku použití pyrotechniky při novoročních oslavách,“ uvádí mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Návštěvníci se tradičního ohňostroje nedočkají. „Myslím si, že k Silvestru ohňostroje patří. Na druhou stranu zásadně škodí ovzduší, takže by se to nemělo přehánět. Ideální by bylo, kdyby nějaký ohňostroj odpálil profesionál, aby si to lidé aspoň trochu užili. Zákaz vlastního alkoholu se mi nelíbí, každý má rád něco jiného a všichni si chtějí přesně o půlnoci připít,“ míní návštěvnice ohňostrojů na náměstí Svobody Veronika Gardášová.

Oslavy Nového roku se jí nejvíce líbily v Rakousku. „Všichni se sešli na náměstí, kde byl jeden krásný ohňostroj za doprovodu hudby, a pak mohl každý slavit s vlastním pitím,“ říká Gardášová.

Ohňostroj nahradí nejspíš světelná show

Pro TIC Brno město schválilo příspěvek ve výši 968 tisíci korun. Peníze organizátoři využijí na novoroční program bez pyrotechniky. „Byli jsme pověření realizací večera a v tuto chvíli hledáme dodavatele, který zajistí program a návrh bezpečnosti pro co nejširší cílovou skupinu. Místo ohňostroje zatím připadá v úvahu například světelná show,“ popisuje Nováková. Na akci pořadatelé očekávají účast kolem pěti tisíc lidí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Nový rok, ohňostroj, náměstí Svobody, omezení, petardy, silvestr, oslava, alkohol, pyrotechnika, TIC Brno, Rakousko

Svoboďák bude na Silvestra bez ohňostroje, město nepovolí petardy ani vlastní alkohol  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.