Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střelba v Ostopovicích: v rodinném domě našli dva mrtvé. Podle médií zastřelil syn vlastní matku, pak sebe

V Ostopovicích na Brněnsku se dnes střílelo. V rodinném domě zůstali ležet dva mrtví lidé – muž středního a žena staršího věku. Kriminalisté zjišťují, co přesně se stalo. Server Blesk.cz píše o vraždě matky z rukou syna, který pak obrátil zbraň proti sobě.

„Na místě došlo k násilnému trestnému činu. Případ si převzali kriminalisté, zjišťují, k čemu došlo," řekla policejní mluvčí Petra Hrůzová. Více informací vzhledem k probíhajícímu vyšetřování říct nemůže. Kriminalisté místo vyšetřují od 10:30. 

„Odehrálo se to v jednom z domů u hlavního tahu, ale podrobnosti neznám. Vím, že se tam střílelo, že tam byl policejní zásah a že jsou tam mrtví. Odehrálo se to někdy v ranních hodinách, někdy mezi osmou a devátou,“ řekl ČTK starosta Jan Symon. „Jsme z toho šokovaní, v myšlenkách jsme s pozůstalými. Nic víc v tuto chvíli asi udělat nemůžeme,“ dodal starosta.

Muž středního a žena staršího věku už nejevili známky života

„Naši operátoři vyslali na místo jednu posádku lékařskou, jednu posádku bez lékaře a inspektora provozu, na místě byli dva lidé, kteří už nejevili známky života. Šlo o muže středního věku a o starší ženu . Už jsme jim bohužel nemohli pomoci,“ prohlásila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Obec Ostopovice leží na jihozápad od Brna, nedaleko u dálnice D1. Žije zde zhruba 1700 obyvatel.

Média spekulují o vraždě matky z rukou vlastního syna

Policisté žádné bližší informace k vyšetřování nesdělují. Server Blesk.cz přišel s nepotvrzenou informací, že měl v Ostopovicích střílet syn na vlastní matku a poté obrátit zbraň proti sobě. 

Foto repro Twitter / Lucie Kučerová | Zdroj s využitím ČTK

Štítky Ostopovice, Brněnsko, střelba, mrtví, Brno, rodinný dům

Střelba v Ostopovicích: v rodinném domě našli dva mrtvé. Podle médií zastřelil syn vlastní matku, pak sebe  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.