Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stát se konečně rozhoupal. Na nový koncertní sál pošle během tří let 600 milionů

Ministerstvo kultury je připravené částkou 600 milionů korun spolufinancovat stavbu Janáčkova kulturního centra v Brně. Novinářům to dnes v Brně řekl ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD). V rozpočtu na příští rok je 200 milionů, se stejnou částkou se počítá i v letech 2020 a 2021.

Sněmovna bude státní rozpočet na příští rok schvalovat definitivně zřejmě v prosinci. Koncertní sál vznikne za 1,3 miliardy korun a nabídne 1300 míst. Město má dát 600 milionů a 100 milionů kraj. Město by chtělo, aby byly práce hotovy v roce 2023. Zázemí v sále najde Filharmonie Brno.

Podle Staňka bude schválení státního rozpočtu znamenat, že je 600 milionů na investici v národním investičním plánu. „Budeme pak moct postoupit k registraci projektu. K registraci nemohlo dojít dřív, protože v rozpočtu nebyly alokované peníze," uvedl.

O koncertním sálu se v Brně mluví mnoho let. Už v roce 2003 vznikl projekt jeho podoby, potom se ale celá věc zastavila. Znovu se jednání otevřela před pár lety. V pátek město představilo novou studii, která má odpovídat dnešní době. Vypracovalo ji studio Konior. 

Autoři | Foto KONIOR studio

Štítky Janáčkovo kulturní centrum, koncertní sál, dotace, ministerstvo kultury, stát, Brno, koncertní síň, Antonín Staněk, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát se konečně rozhoupal. Na nový koncertní sál pošle během tří let 600 milionů  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.