Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík se rozhodl skočit z lávky nad Kopečnou ulicí. Kamarádi se ho snažili chytit, marně

Dramatické chvíle museli zažít přátelé dvaadvacetiletého muže, se kterým šli o nedělní noci kolem Kopečné ulice v Brně. Mladík se odtrhl od skupinky přátel a rozběhl se ulicí směrem k lávce u parkovacího domu, kde přelezl její zábradlí. Jeho čtyřiadvacetiletý kamarád a jednatřicetiletá kamarádka ho chytli za ruku, nedokázali ale zabránit tomu, aby se jim vysmekl. Mladík se ještě chvíli přidržoval římsy lávky, ale po chvíli se pustil a skočil.

Situaci zaregistrovali pracovníci dohledového centra městské policie na kamerách. Pouhé desítky vteřin po oznámení na linku 156 tak dorazili na místo strážníci. Mladého muže uviděli stát na výstupku strmé skály vedle parkovacího domu a opakovaně ho vyzývali, aby na místě počkal, než se k němu hlídka dostane.

Mladík výzev nedbal, vykročil a zřítil se do hloubky několika metrů, kde zůstal nehybně ležet. „Strážníci k němu slezli služebním schodištěm a okamžitě mu začali poskytovat první pomoc," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Muž měl krvácející ránu na hlavě, rozbitý nos a odřeniny si způsobil i na rukou. Hlídka přivolala záchranku a kvůli vyproštění z neáročného terénu také hasiče. Až do jejich příjezdu s mužem strážníci komunikovali a snažili se ho udržet v klidu kvůli případnému zranění páteře. „Následně mladíka předali záchranářům, kteří si ho převzali do péče a převezli do Úrazové nemocnice," uzavřela Kadrnožková.

Autoři | Foto Honza Lédr | Zdroj MP Brno

Štítky Kopečná, lávka, mladík, skok, strážníci, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík se rozhodl skočit z lávky nad Kopečnou ulicí. Kamarádi se ho snažili chytit, marně  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.