Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Brno nabídne další byty zdravotním sestrám

Nemocnice ve městě Brně dlouhodobě hledají kvalifikovaný personál, především zdravotní sestry. Město se jim snaží vyjít vstříc a proto nabízí sdíleného bydlení pro sestřičky. Nemocnicím budou poskytnuty byty pro lékařský personál ze vzdálenějších regionů republiky či ze zahraničí. Rada města na svém úterním jednání schválila podmínky podnájmu ve 2 bytech na ulici Česká a Beethovenova.

„K jednomu bytu na Masarykově ulici, který už téměř rok obývají 4 sestřičky, přibydou další dva v centru města. Díky tomu najde bydlení dalších osm zdravotních sester, které pracují v brněnských nemocnicích. V projektu pokračujeme i nadále a dalších dvacet bytů je v různé fázi oprav nebo příprav na stavební práce. Většina z nich by měla být hotová do konce letošního roku,“ komentoval první náměstek primátora Petr Hladík.

V nově opraveném bytě na ulici Česká se ubytují 4 zdravotní sestry z Úrazové nemocnice v Brně. Na Beethovenově to pak budou 4 sestry z Nemocnice Milosrdných bratří.

V současné chvíli se opravuje dalších 5 bytů na ulici Údolní, Jánské a Křenové. U dalších 4 bytů na Kobližné se počítá se zahájením oprav během následujících týdnů. Zbylé byty se začnou rekonstruovat poté, co se vybere zhotovitel, nebo dle zájmu nemocnic.

Pro sdílené bydlení sester byl doposud pronajat jeden 4pokojový byt na Masarykově ulici, a to Úrazové nemocnici v Brně.

Na opravy bytů v rámci projektu sdíleného bydlení pro nemocnice je v rozpočtu pro letošní rok vyčleněno 19,5 milionu Kč. Jedná se o prostředky čerpané z Fondu bytové výstavby.

Tisková zpráva | Foto ilustrační foto, jihočeskásestřička.cz | Zdroj s použitím TZ

Štítky Zdravotní sestry, Brno, byty, zdravotní sestra, nemocnice, bydlení, Ludwig van Beethoven, Úrazová nemocnice v Brně, Petr Hladík, Nemocnice Milosrdných bratří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nabídne další byty zdravotním sestrám  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.