Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za nehodu dvou šalin s deseti zraněnými může řidič, hrozí mu až pět let vězení

Za loňskou nehodu dvou tramvají mohl podle policie řidič jedné z nich, obvinila ho z obecného ohrožení z nedbalosti. Řidiči hrozí v případě uznání viny u soudu šest měsíců až pět let vězení, také zákaz činnosti. Nehoda na začátku listopadu si vyžádala desítku lehce zraněných.

Dvě tramvaje se v křižovatce mezi Hybešovou ulicí a Novými Sady srazily 5. listopadu večer, předběžná výše škody byla asi milion korun. Podle policie řidič tramvaje jedoucí směrem k Hlavnímu nádraží přejel na výhybce do protisměrných kolejí, kde se čelně srazil s další tramvají.

Příčinou nehody byla podle prvotních zjištění policie buď nepozornost řidiče nebo technická závada na výhybce. Technickou závadu jak na výhybce, tak na soupravě policie později vyloučila.

Zranění účastníků nehody byla lehká, utrpěli je například na hlavě nebo na nohou. Záchranná služba po ošetření na místě pacienty rozvezla do brněnských nemocnic.

Foto HZS JMK | Zdroj ČTK

Štítky šalina, srážka, nehoda, řidič, havárie, policie, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za nehodu dvou šalin s deseti zraněnými může řidič, hrozí mu až pět let vězení  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.