Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z parkování v centru Brna okolo Údolní se stalo čisté peklo. Teplárny situaci řeší náhradními místy

Kroužení ulicemi Brna při snaze najít parkovací místa zná dokonale naprosto každý Brňák. V okolí ulic Úvoz, Údolní nebo Obilní trh dostala však tato nepříliš populární disciplína úplně nový rozměr. Kvůli přechodu z parovodů na horkovody a s tím souvisejícím stavebním pracím ubylo v okolí zhruba stovka parkovacích míst. Krizovou situaci řeší Teplárny Brno například náhradními parkovacími místy.

Mimořádná stání na Údolní a bezmála stovka výjimek udělených zhotoviteli staveb pro parkování pro obyvatele ulic v okolí Obilního trhu. taková a další opatření musí doprovázet rekonstrukci zastaralých parovodů, aby dopady na obyvatele byly co nejmenší.

Výměna rozvodné sítě přináší podle vedoucí sekretariátu generálního ředitele Tepláren Brno Renaty Diatkové letos jen minimální dopravní omezení, ale v lokalitách v okolí Úvozu a Údolní postupně po přechodnou dobu ubydou stovky parkovacích míst.

„V této oblasti je obtížné zaparkovat, i když se tu nic nestaví, takže chápeme, že to pro místní obyvatele nebude jednoduché. Omlouváme se za způsobené potíže, od počátku se však snažíme vše vyřešit tak, abychom problémy minimalizovali,“ ujistil generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

55 náhradních míst na Údolní a otevřené vnitrobloky

Za uzavřená parkovací místa zajistily Teplárny alespoň částečně náhradní parkování. Na magistrátu se podařilo vyjednat 55 míst pro dočasné parkování podél Údolní. Parkovací místa ubývají postupně, stejně tak budou průběžně obnovována podle postupu stavebních prací, a to i po jednotlivých úsecích. Tam, kde to bude možné, dostanou podle Tepláren motoristé možnost vjezdu do vnitrobloků, kde lze rovněž parkovat.

Po domluvě se stavbyvedoucím můžete dostat svá vlastní místa

Podle Diatkové se obyvatelé po dohodě se stavbyvedoucím mohou domluvit na možnosti parkování a přidělení výjimky, která jim umožní zaparkovat. „Vše se vždy budeme snažit řešit operativně podle možností daného místa a uděláme maximum pro to, abychom obyvatelům dotčených ulic umožnili parkovat v místech, kde nebudou v daném okamžiku probíhat stavební práce,“ ujistil Petr Fajmon. Řidiči se mohou také domlouvat přímo se stavbyvedoucím. 

Autoři | Foto Jan Jakovljevič

Štítky Parkovací místa, Úvoz, Údolní, Obilní trh, parkování, Brno, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z parkování v centru Brna okolo Údolní se stalo čisté peklo. Teplárny situaci řeší náhradními místy  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.