Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Moravských Knínicích zkolabovala šestnáctiletá dívka, policisté jí přivedli zpět k životu

Opravdu na spěch měla v noci 28. března hlídka kuřimských policistů. Operační středisko záchranářů je vyslalo do Moravských Knínic, kde zkolabovala šestnáctiletá dívka.

Policisté na místě okamžitě zahájili resuscitaci a použili defibrilátor, kterým bylo jejich vozidlo vybaveno. Dvojici policistů se podařilo obnovit životní funkce díky dvojnásobnému použití defibrilátoru a nepřímé srdeční masáže.

Dívku následně předali záchranářům, kteří ji převzali do další péče a převezli do dětské nemocnice. „Podle vyjádření záchranářů, kteří následně na místo dorazili, policisté dívce rychlým a bezchybným zákrokem zachránili život," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Starosta navrhne pro policisty ocenění

Úctyhodný čin neušel ani starostovi Kuřimi Drago Sukalovskému, který se rozhodl policisty ocenit. „Jsem velmi rád, že policisté obvodního oddělení v Kuřimi dokáží účinně pomoci i ve chvílích, kdy jde o lidský život. Prap. Benediktovi a prap. Vlkovi touto cestou velice děkuji. Oba policisty si dovolím navrhnout k ocenění Medailí města Kuřim," prohlásil Sukalovský.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj PČR

Štítky záchrana života, policisté, srdeční masáž, Kuřim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Moravských Knínicích zkolabovala šestnáctiletá dívka, policisté jí přivedli zpět k životu  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.