Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Němčičkách na Břeclavsku začali lyžovat. Zatím ale jen děti přihlášené v kurzu

Na svahu v Němčičkách na Břeclavsku odstartovala lyžařská sezona. Zimní radovánky si ale zatím užijí jen děti, které jsou přihlášené do dlouhodobého kurzu. Pro veřejnost zůstává areál kvůli nedostatku sněhu uzavřený. Lyžaře plánují v Němčičkách přivítat do poloviny prosince, podobné plány mají i další areály na jihu Moravy, které dokončují přípravy před začátkem nové sezony.

V Němčičkách se lyžuje na svahu mezi vinohrady. Přes zimu tam mají položený umělý povrch, který umožňuje lyžovat i za nepříznivých klimatických podmínek. Sportovat se tam tedy dá i za situace, kdy jsou teploty nad nulou a sníh není. „Něco jsme zasněžili, svah je sněhem pokrytý zhruba v dolní čtvrtině,“ uvedl správce areálu Jaroslav Stávek a doplnil, že jde zhruba o deset až patnáct centimetrů vysokou sněhovou vrstvu.

Vlek se v lyžařském areálu na Břeclavsku rozjel už tradičně první prosincový víkend, ale protože není dostatek sněhu, lyžování si zatím užijí jen děti zapsané do dlouhodobého lyžařského kurzu. „Pro veřejnost bychom rádi otevřeli do poloviny prosince, předpokládáme, že to už bude sněhu více,“ dodal Stávek.

Provoz připravují i další areály

V Hodoníně u Kunštátu na Blanensku začali se zasněžováním v pátek. „Elektřinu máme nasmlouvanou od prosince, z toho důvodu jsme se zasněžováním začali právě v pátek. Předpoklad je ten, že sezonu budeme zahajovat o víkendu 16. - 17. prosince,“ potvrdil za areál ležící na okraji Českomoravské vysočiny Vlastimil Jílek. Podle něj udělají vše pro to, aby se rovnou otevřel celý areál, ne jen jeho část.

V nedaleké Olešnici na Blanensku, která nabízí sjezdovku o délce půl kilometru se stometrovým převýšením, se zasněžuje už několik dní. Výhledově se chystají zasněžovat i ve Filipově údolí na Hodonínsku. „Vše ale záleží na počasí, pokud bude přes noc více mrznout, zkusíme to. Zřejmě z neděle na pondělí,“ řekl za areál Lubomír Žák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Lyžování, Němčičky, jižní Morava, Zima, Sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Němčičkách na Břeclavsku začali lyžovat. Zatím ale jen děti přihlášené v kurzu  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.