Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Břeclav vyhověla tlaku dopravce a odpískala papírové jízdenky. Zůstanou pouze elektronické

V jihomoravské Břeclavi se cestující už nesvezou s papírovými jízdenkami. Veškeré kupony si lidé po novém roce koupí pouze elektronicky. Změnu městu nařídila společnost Kordis, která koordinátorem Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraj. Do systému spadá břeclavská MHD součástí.

Příznivci klasických jízdenek doplatili na trend poslední doby. Kordis už loni od nákupu papírových dokladů odrazoval, protože se jedná o ekonomicky náročnou položku. Lidé za ně proto platili o deset procent více, než byli do té doby zvyklí.

Změna, kterou včera schválili břeclavští zastupitelé, je zaváděna ve dvou etapách: Od prosince budou výhradně v elektronické podobě prodávány roční a čtvrtletní jízdenky. Od března příštího roku budou výhradně v elektronické podobě prodávány i měsíční jízdenky,“ popsala mluvčí břeclavské radnice Ivana Solaříková.

V Břeclavi dodávají, že rozhodnutí krajského koordinátore neměli možnost příliš zpochybňovat. „Pokud by Břeclav přistoupení na nová pravidla celokrajského systému neschválila, musela by ze svého rozpočtu řešit financování zvýšených nákladů vynaložených na tisk papírových jízdenek a ty by navíc neplatily v regionálních autobusech a vlacích, což by komplikovalo cestování obyvatel regionálními linkami,“ dodala Solaříková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Břeclav

Štítky Břeclav, Jízdenky, MHD, Systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Kuchta

Nějak to nechápu. V Jihomoravském kraji normálně platí papírové jízdenky. Kde je vlastně ta Břeclav ?

Středa, 15. listopadu 2023, 19:24Odpovědět

Michal Meta

Digitální, totálně kontrolní tyranie korporátní bestie 666 zaváděná povinně dokonce i na největším lontu...a ovce netuší, že běží na vlastní porážku jako ty ovce... A Šelma666 bude přikazovat všem, všichni se jí budou klanět a padat před ní /UI/ na kolena a nikdo nic nenakoupí a ani neprodá, pokud jej bestie neoznačí svým cejchem, čipem na čelo nebo na ruku a bude všem zakazovat co koupit nesmí a povolovat, co koupit může, kam může jít, kam ne, kam může odjet, kam nesmí a pokud bude v něčem neposlušný, tak po zrušení bankovek a mincí a zavedení digiální, virtuální měny mu bude kdykoliv účet zablokován a skončí...ne za sto let..jen za pár měsíců...je to tak blízko..tak dlouho to plánovali, tak dlouho to připravují, financují, organizují..vše v utajení..a vy do toho jdete..poslušně jako ty ovce...pro ně jsou prý nákladné papírové jízdenky..jako v čem??? a pro vás nejsou nákladné tímnto tedy nyní povinné chytré telefony?? a nebo vám je stát proplatí??? chápete, že si vlastní koncentrák zatáhnete sami..???..no...čučíte do nich neustále..už teď jste uvězněni mentálně ..a budete i fyzicky jako za covidu..to byl jen nácvik...a až vám všechno tohle dojde, tak už bude pozdě...

Úterý, 14. listopadu 2023, 21:07Odpovědět

Michal Meta

v utajení? ó ne..sami si sedáte satanovi na lep..sami si necháváte bez přemýšlení vpíchnout mrzačící a pomalu vraždící a zneplodňující, depopulační mengelovskou nevakcínu, sami si volíte fialové vlády, které vás pomocí inflační měnové reformy připravují o všechny vaše úspory i platy a ovlastní stát a střechu nad hlavou a tupé rozvědčické agenty na hřad...sami jste si svoje katy zvolili pro vaši pýchu, nadřazenost, ale dostihne vás to...dokonce nejvíce tímto fašismem postižené chudé pyšně označujete za Dezoláty, odkud se ještě malou chvíli máte dobře..ale všeho dočasu, pýcha předchází pádu...!!!

Úterý, 14. listopadu 2023, 21:19Odpovědět

Břeclav vyhověla tlaku dopravce a odpískala papírové jízdenky. Zůstanou pouze elektronické  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.