Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na jižní Moravě vyšetřují otřesný případ. Invalidu okradli, když dostal mrtvici

Nechutný případ lidského hyenismu řeší jihomoravští policisté v Břeclavi, kde jedenašedesátiletého seniora v invalidním důchodu okradl neznámý zloděj. Invalidu oškubal ve chvíli, když ho postihla mrtvice. Případ nyní leží na stole vyšetřovatelů, kteří pachatele marně hledají.

K události, o níž policie vydala hlášení v pondělí, došlo koncem července u řeky Dyje v Břeclavi. Senior vyrazil na ryby. Přitom se potkal s kolemjdoucím muže, který mluvil slovensky. Půl hodnu si společně povídali, když rybáře postihla zdravotní slabost. Upadl do bezvědomí a bezvládně ležel na zemi, čehož využil pochybný chodec. 

Když se rybář probral, zjistil, že mu chybí hodinky, mobilní telefon a řetízek s přívěskem vše v hodnotě asi osm tisíc korun. Kolemjdoucí se kterým se zapovídal, na místě již nebyl. Pán se tedy vypravil rovnou na policii, aby vše oznámil,“ popsala mluvčí policie Andrea Cejnková.

Strážcům zákona poškozený také vylíčil, že ho bolí hlava. Ostření ale nežádal, přesto nakonec skončil v nemocnici. Z lékařského vyšetření následně vyplynulo, že při příhodě krvácel do mozku a prodělal lehkou mozkovou příhodu. 

Policisté si s případem zatím neví rady. Proto se obrací na veřejnost, aby pomohla. Nejvíce by kriminalisty zajímalo, kdo je muž z videa, který zřejmě o případu ví informace. „Na základě uvedených informací je zřejmé, že by policisté velice potřebovali hovořit právě s mužem, který s poškozeným naposledy hovořil a na místě byl. Mohl by pomoci celou událost osvětlit a přinést důležitá svědectví,“ dodala Cejnková s tím, aby lidé oznámili případné info na lince 158.

Na základě uvedených informací je zřejmé, že by policisté velice potřebovali hovořit právě s mužem, který s poškozeným naposledy hovořil a na místě byl. Mohl by pomoci celou událost osvětlit a přinést důležitá svědectví.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Břeclav, Vyšetřování, Policie, Invalida, Krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lenka Kuchařová

Něco podobného se stalo mému otci když po cestě z obchodu spadl na ulici a nemohl vstát,protože měl zlomený kyčelní krček.Než přijela sanitka,kterou zavolala ohleduplná kolemjdoucí,tak mu ,,neznámí výrostci " ukradli peněženku.Stalo se to ale v brněnském ,,Bronxu " takže je celkem jasné kdo to byl.....a díky tomu to policie neřešila.

Pondělí, 7. srpna 2023, 11:29Odpovědět

Na jižní Moravě vyšetřují otřesný případ. Invalidu okradli, když dostal mrtvici  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.