Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Břeclav přispěje na obědy lidem, kteří pobírají dávky

Lidem, kteří nejen v důsledku současné krize trpí nedostatkem peněz a nacházejí se v nouzi, chtějí pomoci v Břeclavi. Město potřebným částečně zaplatí obědy do konce letošního roku. Pomoc se ale setkala s kritikou obyvatel, podle kterých je cena jídla přemrštěná.

Teplé jídlo za částečnou cenu získají v pětadvacetitisícovém městě lidé, kteří prokáží nedostatek financí potvrzením o pobírání dávek. Pomoci se dostane osobám s příspěvkem na bydlení, na dítě nebo s přiznanou mimořádnou okamžitou pomocí. Jeden oběd vyjde klienty na devadesát korun, přičemž město přišpěje dalšími pětatřiceti korunami.

V programu Pomocná ruka si lidé v nouzi vyberou jedno ze čtyř výdejních míst, do kterých si budou pro stravu skládající se z polévky a hlavního jídla chodit. „Obědy budou vydávání od 14. listopadu do 31. prosince 2022, objednávat si je mohou lidé už od pondělí 31. října," uvedla mluvčí Břeclavi Jana Pelcová.

Pomoc, kterou nabídlo město, se ale dočkala brzké kritiky od Břeclavanů. Naštvaní obyvatelé navrhovali, aby Břeclav chudým osobám raději našla práci a podotkli, že je cena již zlevněného obědu vysoká. „Chtěl bych vidět člověka v nouzi, co dá devadesát korun za oběd, když si může doma uvařit za půlku," napsal například jeden z komentujících na Facebooku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv redakce

Štítky dávky, pomoc, finance, jídlo, Břeclav, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclav přispěje na obědy lidem, kteří pobírají dávky  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.