Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Firma, která přestala dodávat plyn do Břeclavi, chce insolvenci

Insolvenční návrh na sebe podala firma, která nedávno utnula dodávky plynu pro Břeclav. Akciovka NWT dluží nejen jihomoravské městské společnosti a tvrdí, že se dostala do platební neschopnosti. Celkem nezaplatila téměř půl miliardy korun.

Společnost z Kroměřížska ve čtvrtek informovala, že chce změnit svoji strukturu a nadále fungovat v odvětvích, která nejsou ztrátová. Zástupci NWT řekli, že insolvence většinu klientů nezasáhne. „Se zákazníky, jichž se insolvence dotkne, bude firma NWT jednat prostřednictvím obchodních zástupců s cílem nalézt individuální řešení jejich situace," uvedla mediální zástupkyně NWT Michaela Vávrová.

Inovační firma se kromě energetiky věnuje také projektům z oblasti elektra nebo zemědělských technologií. Podle informací ČTK dluží NWT skoro půl miliardy korun. Teplo Břeclav má u akciovky 750 tisíc v přeplatcích na zálohách.

Břeclav hrozí právníky dodavateli tepla, který dluží statisíce korun

Za teplo i horkou vodu zaplatí v Břeclavi pětinásobek. O dodávky za nasmlouvané ceny přišli lidé, jejichž domovy jsou napojeny na Teplo Břeclav. Dodavatel NWT totiž přestal město zásobovat a firmě dluží peníze na zálohách. Do věci se zapojili...

Městská společnost již dříve uvedla, že chce peníze zpět. „Provedli jsme proto jednostranný zápočet a na zbylou dlužnou částku jsme zaslali předžalobní výzvu. Očekáváme, že NWT obratem tento srpnový přeplatek uhradí," řekl advokát Michal Šilhánek.

Se skokovým zdražením se po vypovězení smlouvy ze strany NWT potýkají tři tisíce břeclavských domácností. Teplo Břeclav muselo začít kupovat plyn za tržní ceny, a zálohy se tak zvedly až na pětinásobek. Lidem, kteří složitou situaci řeší, nabízí město poradenské služby. S dodávkami plynu přestalo NWT také ve Vrbně pod Pradědem.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/Etadly

Štítky energie, teplo, teplo břeclav, nwt, insolvence, Břeclav, Michaela Vávrová, okres Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma, která přestala dodávat plyn do Břeclavi, chce insolvenci  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.